Lege og sexolog uenige om kjønnsbehandling

HELSE: Et opprop fra helsepersonell om unge som søker kjønnsbekreftende behandling skaper debatt. Fagpersoner er uenige om hvordan man best behandler unge som opplever at det biologiske kjønnet deres ikke stemmer.

BEHANDLING: En av diskusjonene i fagmiljøet er om det kun er Rikshospitalet som skal ha mulighet til å gi barn og unge kjønnsbekreftende behandling, eller om det også skal være mulig lokalt rundt omkring i landet.
BEHANDLING: Et opprop blant helsepersonell som er bekymret for unge som søker kjønnsbekreftende behandling skaper debatt. Rikshospitalet er et av stedene som tilbyr kjønnsbekreftende behandling.
Publisert Sist oppdatert

– Mange barn og unge som søker behandling har opplevd mye feilkjønning, og har ikke blitt sett og bekreftet som den de opplever seg som. De kan ofte utvikle psykologiske problemer fordi det er vanskelig å leve i en kropp man ikke kjenner seg hjemme i.

Det sier Elsa Almås, professor i sexologi ved Universitetet i Agder, og spesialist i klinisk psykologi.

Nylig skrev helsepersonell i et debattinnlegg i Vårt Land at «barn og unge som søker behandling for kjønnsinkongruens har svært ofte andre psykiske lidelser, og det store flertallet vil falle til ro i sitt biologiske kjønn etter endt pubertet».

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS