Kirkeliv

Øystein Gjerme om Christiansens nye lederrolle: – Vi er begeistret

NY LEDERROLLE: Øystein Gjerme uttrykte begeistring da han orienterte ledere i Pinsebevegelsen om Stephan Christiansens nye lederrolle i den europeiske pinsebevegelsen. Det skjer fem år etter et hardt oppgjør Christiansens lederskap.

Forrige uke ble det kjent at Stephan Christiansen, grunnlegger av ungdomsbevegelsen Jesus Revolution, har blitt leder for ungdomsnettverket til Pentecostal European Fellowship (PEF).

I 2016 ble det rettet massiv kritikk mot Christiansen, under den såkalte «Frelst»-debatten. Mange stod fram med vonde opplevelser etter å ha vært under Christiansens lederskap.

Nyheten om Christiansens nye lederrolle ble presentert for norske pinseledere under en digital samling forrige uke. Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd, sa følgende om saken:

– Det er lederskapet i PEF som har utfordret Christiansen til å gå inn i denne rollen, men det er vi som får lov til å ha han og Anne i vår nasjonale bevegelse og den fantastiske tjenestegaven som de er.

– Vi vil si at vi er så begeistret for dette og glad for den innsatsen som du Stephan og Anne og Jesus Revolution gjør, fortsatte Gjerme.

Orienteringen ble etterfulgt av forbønn for Christiansen. I samme møte behandlet Pinsebevegelsen også en sak om etiske retningslinjer og reviderte prosedyrer for behandling av varsler i Pinsebevegelsen i Norge.

Vil ikke svare på om oppgjøret var godt nok

PEF en paraplyorganisasjon som samler 60 nasjonale pinsebevegelser over hele Europa, inkludert den norske Pinsebevegelsen. Christiansen skal ha ansvar for å forene de nasjonale ungdomsbevegelsene som er tilknyttet PEF.

Til Vårt Land forteller Gjerme at det er PEF og ikke Pinsebevegelsen i Norge som står ansvarlige for og har tilsyn med Christiansens lederskap i den nye rollen.

– Det har vært hard kritikk mot lederstilen hans tidligere, er du trygg på at Christiansen er skikket til å lede et stort ungdomsledernettverk som dette?

– Jeg tror at når de riktige ansvarlighetslinjene og godt tilsyn er på plass, så er det mulighet at en kristen leder kan gå fremover og videre med de nødvendige justeringene.

– Mange har fortalt om vonde erfaringer fra å stå under Christiansens lederskap. Har dette blitt tatt et tilstrekkelig oppgjør med?

– Det må du spørre Christiansen om selv. Offentligheten rundt dette er det han som styrer.

– Er det ikke relevant for dere som står rundt og støtter lederskapet hans?

– Alle forkynnere og misjonsorganisasjoner er ansvarlige for sin egen tjeneste og for å ta tak i kritikk og evalueringer de får. Jeg forstår det slik at tilbakemeldingene Christiansen fikk i forrige runde har blitt tatt på alvor, svarer Gjerme.

Stephan Christiansen. Pastor i Jesus Church. Grunnlegger av Jesus Revolution

Alle forkynnere og misjonsorganisasjoner er ansvarlige for sin egen tjeneste og for å ta tak i kritikk og evalueringer de får.

—  Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd

Kommenterer kritikk

I et intervju med Vårt Land mandag fortalte Christiansen om den nye lederrollen. Han kommenterte også kritikken som ble rettet mot ham i 2016:

– Jeg er genuint lei meg for at noen som har stått i misjonens tjeneste ser tilbake på det med sorg. Jeg skulle gjerne sett at det var ugjort. De gangene jeg har møtt mennesker ansikt til ansikt har jeg fått mulighet til å be om tilgivelse, sa Christiansen til Vårt Land.

Som leder av ungdomsnettverket i PEF skal Christiansen stå sammen med et team av ledere, fortalte han.

– Jeg møter oppgavene med ydmykhet. Jeg har vært og kommer til å bli en stor forbruker av Guds nåde, sa han videre.



Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv