Kirke

Fikk sparken etter utroskap. Nå er Hillsong-pastoren erstattet

NYE LEDERE: Det har stormet rundt Hillsong New York etter at kjendis-pastor Carl Lentz fikk sparken. Nå er erstatterne hans på plass. Samtidig kunngjør Hillsong at de vil utarbeide nye strukturer for det globale arbeidet sitt.

Søndag kunngjorde Hillsongs globale hovedpastor Brian Houston at de har innsatt nye pastorer for Hillsong East Coast i USA.

Forsamlingene har manglet hovedpastor etter at pastor Carl Lentz fikk sparken i høst. Foranledningen var at Lentz hadde vært utro mot kona og at lederstilen hans hadde skapt problemer.

Chrishan and Danielle Jeyaratnam vil overta etter Carl Lentz. Frem til nå har de vært forsamlingspastorer i Hillsong Sydney.

– Som alle vet har det vært en utfordrende tid for Hillsong i USA mot slutten av fjoråret, spesielt i New York. Vi jobber oss fremdeles gjennom det, og vi vil gjerne at folk ber for kirken. Men vi tror Gud vil gjenreise kirken der, sa Houston under søndagens gudstjeneste.

Hillsong conference

Begeistret for å overta

Houston beskriver ekteparet Jeyaratnam som «Hillsongs beste» og uttrykte begeistring for at de vil overta lederansvaret i New York. Den begeistringen deler pastorparet selv:

– Vi er så begeistret for hva Gud kan gjøre. Vi tror Gud kan feie over byen med sin vekkelse og øse ut ånden sin på nye måter, sa Chrishan Jeyaratnam under gudstjenesten, før Danielle la til:

– Vi gleder oss til å være sammen med teamet og lage et gjestfritt og trygt miljø.

Vil etablere nye strukturer

I samme gudstjeneste varslet Brian Houston at de vil utarbeide nye strukturer for kirkens globale arbeid. Megakirken ble grunnlagt av Brian og Bobbie Houston for 38 år siden, og er kjent for en moderne profil som retter seg mot unge. De har utvidet virksomheten over flere tiår, og i dag finnes det Hillsong-forsamlinger i alle verdensdeler.

– Jeg har bedt og tenkt mye på framtiden, både for kirken og meg og Bobbie, og på kirken. Vi har vokst raskt, og det har blitt klart for Bobbie og meg at vi trenger flere strukturer globalt, sa Houston under søndagens samling.

PASTORPAR: Bobbie og Brian Houston grunnla megakirken Hillsong i Australia for 38 år siden. Nå har de kunngjort at de vil tre ut av rollene sine.

Hovedpastorene i Hillsong London, Gary og Cathy Clarke, vil lede arbeidet med å etablere gode strukturer for kirken

I en tidligere versjon av denne saken skrev Vårt Land at Brian og Bobbie Houston trer til side som hovedpastorer og at ekteparet Clarke vil overta rollen deres, noe som tidligere har blitt meldt av avisen Christian Post. Dette har senere blitt avvist av Brian Houston under en samling for menighetens ledere og frivillige.


Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke