Kirke

23 prosent færre døpt i år

Koronapandemien bidro til at det var nesten 6.000 færre dåper fra januar til oktober i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Det viser foreløpige tall Dagen har innhentet fra Kirkerådet.

Tallene viser at totalt 19.061 dåper ble gjennomført fra januar til oktober, en nedgang fra de 24.770 dåpene som ble gjennomført i samme periode i fjor. Nedgangen tilsvarer 23 prosent. De store utslagene kom i mars og april.

– Dåp er gjerne knyttet til det å være sammen i storfamilien i feiring av det nye livet. Når det ikke lar seg gjøre å samle det store fellesskapet, vil det naturlig slå ut i færre dåper, sier Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum til avisen.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke