Kirke

Har vært alene om å holde videoandakter. Nå får Egil Svartdahl selskap

I ett år har Plussord publisert daglige videoandakter med Egil Svartdahl i sosiale medier. Når sesong to starter i november, får man se flere nye fjes på skjermen.

Med 20.000 daglige visninger har videoandaktene fra Plussord vært en stor suksess. Hver morgen i et år har kanalens følgere på sosiale medier fått høre pastor Egil Svartdahl dele korte refleksjoner på ett minutt.

– Jeg ser det som en ære å bli spurt om å holde andakter på Plussord. Egil sine snutter er gjennomtenkte og har gode poenger hver gang. Jeg håper vi kan nå bredt og snakke om temaer som går rett inn i livene til folk, sier artist Lisa Børud Gustavsen.

Hun er blant de nye andaktsholderne som sammen med Egil Svartdahl skal bytte på å holde daglige videoandakter i året som kommer. Sunniva Gylver, prest i Fagerborg kirke i Oslo, og pastor Andreas Hegertun i Filadelfiakirken Oslo skal også bidra.

– Dette er ikke en oppgave jeg tar lett på. Å skulle formidle noe av det største og viktigste i livet på så kort tid, til noen man ikke aner hvem er, det vil være utfordrende. Men det er et privilegium å jobbe sammen med så gode folk, sier Sunniva Gylver.

LES OGSÅ: Har skutt Egil Svartdahl til sosiale medier-himmelen

Vil nå bredere

Egil Svartdahl er strålende fornøyd med de nye bidragsyterne.

– Dette er folk som har mye erfaring med å formidle tro og som allerede når bredt ut. Jeg skjønner ikke at folk har orket å høre på meg hver eneste dag, men nå skal de få nye stemmer og nye perspektiver, sier Svartdahl.

Han legger ikke skjul på at det har vært krevende å være den eneste andaktsholderen, og ser frem til avlastning. Han tror også at Plussord vil nå bredere ut med den nye gruppen.

– Nå har vi fått med begge kjønn, en større spredning i alder og bredere representasjon i kirkelandskapet, så jeg er spent og forventningsfull til året som kommer, sier han.

Tar utgangspunkt i kirkeåret

Temaene kommer til å ta utgangspunkt i både kalenderen og kirkeåret, men vil også bære preg av hva andaktsholderne er opptatt av.

Lisa Børud Gustavsen sier at hun kommer til å rette seg spesielt mot unge.

– Jeg er ung selv, og det vil prege det jeg kommer til å si. Samtidig ønsker jeg å snakke om Bibelen og ting som har påvirket meg og det jeg har gått gjennom. Forhåpentligvis kan det også bety noe for andre, sier hun.

Sunniva Gylver sier at hun alltid har vært tiltrukket av å problematisere og stille vanskelige spørsmål, og vil fortsette med dette som andaktsholder for Plussord.

- Samtidig er det viktig for meg å formidle gleden og tryggheten troen gir meg. Personlig opplever jeg at Jesus både bekrefter meg og utfordrer meg radikalt hver eneste dag. Det ønsker jeg at mennesker skal oppleve, at de både blir holdt fast i at de er elsket som de er, samtidig som de blir pushet og strukket.

Plussord ett år, nye ansikter. Egil Svartdahl Sunniva Gylver,  Andreas Hegertun og Lisa Børud
Etter å ha holdt videoandakter alene i et år, er Egil Svartdahl strålende fornøyd med å ha fått med flere bidragsytere. Fra venstre: Pastor Egil Svartdahl i Filadelfiakirken Oslo, sokneprest Sunniva Gylver i Fagerborg kirke, Pastor Andreas Hegertun i Filadelfiakirken Oslo og artist Lisa Børud Gustavsen. Foto: Tuva Skare.

Felleskristent

Svartdahl, Hegertun og Børud tilhører Pinsebevegelsen, mens Gylver tilhører Den norske kirke. De er likevel opptatt av å formidle noe som kristne har til felles på tvers av kirkesamfunn.

– Når konseptet skal være felleskristent, hva snakker man om og hva snakker man ikke om?

– I utgangspunktet mener jeg at man kan snakke om alt, men akkurat i dette formatet har man for kort tid til å gå inn i de mest komplekse og betente diskusjonene, sier Gylver.

– Så er det også mer som forener oss enn som skiller oss på tvers av kirker, legger Andreas Hegertun til.

Hårete mål

Plussord produseres av TV Inter og publiserer videoer på Facebook og Instagram. Da prosjektet startet i fjor høst, var målet deres å få 40.000 følgere. Etter et år har antall følgere blitt nærmere 45.000, og videoene har over 7 millioner visninger totalt.

– Produsenten vår har visket litt høyt i gangene om å doble antall følgere i året som kommer. Det var et hårete mål i fjor, og det er ikke mindre i år, sier Svartdahl.

LES OGSÅ:

---

Plussord

  • Daglige videoandakter som publiseres på Facebook og Instagram.
  • Ble startet av TV Inter høsten 2019.
  • Videoene har i gjennomsnitt 20.000 visinger daglig. Totalt har har videoene blitt vist over syv millioner ganger og blitt delt over 80.000 ganger. Plussord har omtrent 45.000 følgere i sosiale medier.
  • Hittil har pastor Egil Svartdahl vært eneste andaktsholder. Nå skal også prest Sunniva Gylver i Fagerborg kirke, artist Lisa Børud og pastor Andreas Hegertun i Filadelfiakirken Oslo bidra med andakter.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke