Kirke

Denne kirken bruker bibelfortellinger som smittevern

De utradisjonelle smitteverntiltakene til The Redeemer Presbyterian Church of New Orleans går som en farsott på internett. – Det er morsomt å bruke bibelord på denne måten, sier leder av Kirkerådet Kristin Gunleiksrud Raaum.

«Jesus sa ta opp mitt kors, ikke oppta denne benken».

Dette er én av flere beskjeder som møter kirkegjengerne i The Redeemer Presbyterian Church of New Orleans i USA. Beskjedene, som alle spiller på bibelhistorier, er ment som smitteverngrep. Logikken er enkel: på kirkebenkene hvor beskjedene er hengt opp på A4-ark, får du ikke lov til å sitte. To av hver tredje kirkebenk er avstengt på denne måten.

###
Bilde 1: «Jesus sa ta opp mitt kors, ikke denne benken». Bilde 2: «Reservert kun for Elias». Foto: Skjermdump.

Pastoren i kirken Ray Cannata har sagt at ideen kom fra andre lokale kirker, men at de selv la til et par «kreative linjer».

«Ting føles veldig uhyggelig akkurat nå. Så vi trykket opp skiltene for å gi folk noe å smile for. Folk kommer til kirken for å dyrke og feire, men de er bekymret for å bli syke eller å gjøre andre syke. Alle har på seg masker og gir hverandre rom. Alt er ting vi ikke er vant til i det hele tatt, så dette hjelper å løfte humøret, sa Ray Cannata til CNN.

###
Bilde 1: «Jeg har reservert en plass til deg... Bare ikke på denne benken». Bilde 2: «Du vil finne meg når du søker meg. Bare ikke på denne benken. Fortsett og søk». Foto: Skjermdump.

Innlegget delt over 200 000 ganger

Kirkens Facebook-innlegg som viser bilder av påfunnet, har blitt delt over 35.000 ganger.

Da den tidligere presten og forfatter Nathan Monk delte innlegget, har det blitt delt 200.000 ganger.

– Jeg er glad dere fant innlegget. Det ser ut til å ha resonnert med mange mennesker, sier Monk til Vårt Land.

– Vi trenger alle en liten latter, fremdyrer han.

###
Bilde 1: «Husker du da Herren puttet et flammende sverd ved inngangen til Edens hage slik at Adam og Eva ikke kunne gå dit? 'Flammende sverd' kan også bli oversatt til blå teip». Bilde 2: Jesus satte de 5.000 ned i rader. Men ikke denne». Foto: Skjermdump.

Kirkerådet: – Ingenting i veien for at norske menigheter gjør det samme

– Dette var kreativt, sier Kristin Gunleiksrud Raaum, lederen av Kirkerådet i Den norske kirke, og legger til:

– Det er morsomt å bruke bibelord på denne måten.

Det er Kirkerådet, i samarbeid med KA, Bispemøtet og Norges kirkevergelag, som har utarbeidet smittevernveilederen for Den norske kirke. Den 14. september kom denne i oppdatert versjon.

Raaum er ikke fremmed for at norske menigheter bruker bibelvers som smitteverntiltak.

– Dersom noen menigheter har lyst til å gjøre noe lignende, er det ingenting i veien for det, sier hun.

###
Bilde 1: «Abraham var 100 år gammel da Isak ble født. Og hvis han var her i dag, ville han fortsatt ikke få lov til å sitte på denne benken». Bilde 2: «Sakkeus klatret et morbærfikentre for å få en bedre plass. Denne benken var ikke den plassen.». Foto: Skjermdump.

LES MER:

---

Smitte i USA

  • I USA er over 191.000 mennesker døde av koronasykdom, mens 6,3 millioner er smittet.
  • President Donald Trump avviser at han har ansvar og sier at Kina og WHO må ta ansvaret for at epidemien ikke ble stanset.

---

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Kirke