Kirke

KRIK avlyser alle ungdomsleirer i sommer

Tusenvis av ungdom var ventet til tre store sommerleirer. Nå avlyser KRIK av hensyn til faren smittespredning.

– Vi har hatt løpende vurderinger helt siden vi skjønte at dette blir en annerledes sommer. Rett før påske kom vi frem til at det beste vil være å avlyse alle sommerens arrangementer, sier generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal i KRIK.

KRIK skulle arrangere tre store leirer for ungdom i sommer: Konf-Action, Action og Arena 2.0. Gjennom påsken har ledelsen i KRIK varslet frivillige om at alle disse er avlyst. Onsdag fikk også påmeldte beskjeden.

– Hvorfor mener dere dette var den beste avgjørelsen?

– Det var en vanskelig avveining. Først og fremst har KRIK et ansvar for å bidra til å hindre smittespredning. Ved å avlyse nå ville vi også gi forutsigbarhet til alle våre frivillige og andre involverte.

2800 ungdom var ventet til leirene, opplyser, Kvamme Bjørndal.

LES OGSÅ: Bygget TV-studio og flyttet påskeleir til nett

Hensyn til smitte

Myndighetenes forbud mot idretts- og kulturarrangementer med grupper på mer enn fem personer gjelder frem til 15. juni.

– Det kan bli en gradvis lettelse etter dette. Men selv om det skulle åpnes for arrangementer med 100 til 500 personer, så hjelper ikke det for oss. Våre kjerneaktiviteter er idrett og aktiviteter som innebærer svetteutveksling og tett kontakt. Vi har 1000 ungdommer som bor i telt og hytter. Å gjennomføre smitteverntiltak på slike leirer med deltakere fra hele landet, ville blitt vanskelig.

Hun påpeker at koronasmitten ikke vil være borte etter 15. juni.

– Selv om det skulle vise seg at leirene våre ble lovlige etter 15. juni, er det ikke dermed sagt at ville vært riktig å gjennomføre.

Går i minus

At sommerens arrangementer avlyses, betyr et kraftig underskudd for organisasjonen. KRIK har allerede måtte permittere flere ansatte.

– Det økonomiske tapet er vi nødt til å ta. Vi tenker langsiktig. I KRIK har vi hatt leirer og lokallag i 40 år, og vi vil fortsette i minst 40 år til. Vi er takknemlige for å ha ekstremt mange trofaste givere og støttespillere, og vi tror det vil hjelpe oss gjennom sommeren også.

Nøyaktig hvor stort underskuddet blir er usikkert, men det dreier seg om et syvsifret beløp, opplyser Kvamme Bjørndal.

Flere arrangører av kristne festivaler og sommerstevner har sagt at de vil vente til mai og juni med å ta en avgjørelse på om arrangementene kan gjennomføres.

– Tror du flere kommer i samme situasjon som dere?

– Alle må gjøre vurderinger ut fra arrangementets innhold og størrelse. For noen kan det være enklere å overholde retningslinjer og smitteverntiltak enn det ville blitt for oss, sier Kvamme Bjørndal.

Ikke avlogget

Selv om leirene er avlyst, skal ikke KRIK være avlogget, sier Kvamme Bjørndal.

– Vi skal være til stede hele sommeren med aktiviteter på digitale møteplasser. KRIK TV kommer til å utvikle nye konsepter. Det viktigste for oss er å skape idrettsglede og trosglede, og vi vil fortsatt gi mulighet til det selv om det ikke blir på KRIK-leir, sier hun.

Nå håper KRIK å samle kreftene til lokallagsjubileum i november og nyttårsleiren KRIK Explore i desember.

– Vi vil gjøre alt for å mobilisere engasjementet til det som skjer der, sier Kvamme Bjørndal.

KRIKs familieleirer er foreløpig ikke avlyst. Disse er selvstendige organisasjoner og avgjør selv om leirene avlyses. Ifølge Kvamme Bjørndal har de har informert sine påmeldte om at avlysning er sannsynlig og at en endelig avgjørelse kommer i begynnelsen av mai.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke