MÅ I FENGSEL:

Fransk prest dømt for overgrep mot barn

En fransk prest er dømt til fem år i fengsel for seksuelle overgrep mot flere guttespeidere.

Det opplyser prestens advokat mandag.

Overgrepene fant sted for flere titall år siden da den katolske presten, Bernard Preynat, hadde ansvaret for guttene.

Anklagene mot Preynat, som i dag er 75 år gammel, ble starten på den største skandalen i den katolske kirke i Frankrike på mange tiår. En kardinal ble i 2019 anklaget for å ha forsøkt å dekke over lovbruddene.

(©NTB)

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke