Kirke

Byfuglien utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden

Helga Haugland Byfuglien, nylig avgått preses i Den norske kirke, er av kongen utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden.

Tønsberg  20180923.
Preses Helga Haugland Byfuglien under vigslingen til Jan Otto Myrseth i Tønsberg Domkirke søndag formiddag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Utnevnelsen ble kunngjort av Slottet mandag. Dekorasjonen vil bli overrakt under et arrangement i Kirkens Hus i Oslo 4. februar.

– Helga Haugland Byfuglien mottar utmerkelsen for sin fremragende samfunnsnyttige innsats, heter det.

I 2011 ble Byfuglien historisk da hun gikk inn jobben som Den norske kirkes første preses med fast stilling. Hun fyller 70 år i juni og varslet i september i fjor at hun ønsket avløsing. Torsdag blir det kjent hvem som blir hennes etterfølger.

LES VÅRT LANDS STORE AVSKJEDSINTERVJU MED BYFUGLIEN: – Da jeg var ung, var jeg så stolt av å være med i et kristent ungdomsmiljø. Vi følte vi var med på seierslaget. «Det er dette verden trenger, det er dette som er sant, vi må ha mer dette», tenkte vi. Det var en så sterk Kristus-tro.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke