Kirke

Plassert i Arendal av metodistledelsen

Helene Benedikte Granum-Aanestad søkte ikke på jobben i Arendal Metodistkirke. Hun ble sendt dit.

– Hvorfor søkte du på denne jobben?

I Metodistkirken blir vi sendt av ledelsen til menigheter, og søker ikke på jobber slik man normalt gjør. Det skal likevel sies at Arendal var et sted og menighet jeg syns virket spennende å komme til. Arendal Metodistkirke har et ganske nytt kirkebygg som er plassert midt i et boligområde, og som gir mulighet til å drive kirke på litt nye måter. Derfor var jeg veldig glad da jeg fikk vite at ledelsen vår ønsket at jeg skulle jobbe her.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

Å forkynne Guds ord og evangeliet om Jesus til alle generasjoner i menigheten vår! Jeg håper jeg kan få være med å styrke menneskers tro, uansett alder.

Ser fram til å møte barn og ungdom

– Hva gleder du deg mest til?

Akkurat nå gleder jeg meg mest til å bli ordentlig godt kjent med alle de flotte menneskene i menigheten min, særlig barna og ungdommene! Jeg håper menigheten kan være et sted hvor de opplever seg sett og bekreftet, hvor de kan få komme med spørsmål, undring og livet sitt og få kjenne at de er en del av et fellesskap som bryr seg om dem.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Jeg er utdannet teolog ved MF Vitenskapelige Høyskole. Ellers har jeg jobbet i kirken i ulike stillinger under studietiden, både som barne- og ungdomsarbeider og som pastor. Både den faglige ballasten min og erfaringer fra å jobbe i praksis med kirkelig arbeid er viktige erfaringer å ha med inn i en fulltidsstilling. Og så tror jeg på å ta i bruk egne erfaringer av livet, rett og slett! Arbeidet som pastor er i stor grad en jobb som dreier seg om mennesker og deres relasjoner til Gud, seg selv og andre. Å ha reflektert over store spørsmål og egne livserfaringer tror jeg ruster meg godt til å møte andre mennesker.

Anbefaler C.S. Lewis

– Hva er det beste du har opplevd?

– Det er så mye godt i livet, men det beste tror jeg må være å ha funnet (og blitt funnet av!) min fantastiske mann, Jon Arild. Han gjør meg til et bedre menneske og gjør livet ekstra godt å leve!

Hva gjør du helst i fritiden?

– Da sitter jeg helst med et strikketøy mellom hendene, går en tur i marka eller leser bøker.

– Hvilken bok vil du anbefale utenom Bibelen?

Er det lov å anbefale mer enn én? For det er så mange vakre bøker! Jeg tror jeg vil anbefale Narnia-kronologien av C. S. Lewis, rett og slett fordi de er så vakkert og godt skrevet og bærer med seg en fortelling om håp. Den andre boken jeg vil anbefale er Vindens skygge av Carlos Riuz Zafón. Det er en fantastisk, mystisk og forunderlig historie som dreier seg rundt bøker og fortellingers kraft. Les dem!

Bygger på nåden

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Igjen, det er mange å ta av, men ett har jeg hatt med meg siden tenårene. Det er 2. Kor. 12,9: «Men han svarte: Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet». Det er et godt ord å ha med seg inn i tjenesten også. Jeg går ikke alene. Det er Guds kraft som virker i mennesker, jeg får være med å plante og vanne.

– Hva er din favorittsalme?

Jeg liker så mange, men favoritten akkurat nå er «Bortom tid og rom og tanke» av Heidi Strand Harboe og med melodi av Carl Petter Opsahl. Det er en god hverdagssalme, som handler om å leve det kristne livet dag for dag, og samtidig ha en himmel over livet – et evighetsperspektiv som får dryppe inn i alt en gjør. Når jeg synger den, blir jeg minnet om hvor nær Gud egentlig er, og hvor sammenvevd evigheten og livet her og nå kan og bør være.

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Jeg nevner to: mine kjære foreldre. På hver sin måte har de vært med på å forme den jeg er i dag. Jeg er så takknemlig for å ha og ha hatt en mamma og pappa jeg kan dele alt med, som er forbilder for meg i tro og liv, og som jeg aldri har tvilt på at er glad i meg. Deres relasjon til hverandre, Gud og andre har vært veiledende for hvordan jeg har blitt som person selv, og hvordan jeg møter andre mennesker.

LES MER OM METODISTKIRKEN

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye oppgaver i Kirke-Norge
  • I dag: Helene Benedikte Granum-Aanestad, (27), gift
  • Startet som pastor i Metodistkirken i Arendal 1. august 2019.
  • Har tidligere vært deltidspastor i Mysen Metodistkirke.
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke