Kirke

Homoterapi er overgrep

Den siste tida har det vært oppmerksomhet rundt det som blir kalt konverteringsterapi og homoterapi. Dette er også blitt knyttet til sjelesorg.

1 av 2

Solveig Fiske


Hamarbiskop

I møte med en slik samtalepraksis vil jeg si at det strir mot alt det grunnleggende jeg tenker sjelesorg er og skal være. Det er forferdelig å høre hva LHBTI personer er blitt tilbudt og utsatt for. Når dette kalles sjelesorg, er det misbruk av sjelesorgbegrepet. Det LHBTI personer er blitt utsatt for i den såkalte homoterapien eller konverteringsterapien, er overgrep.

Sterkt grenseoverskridende praksis

Når et menneske som søker samtale om dype eksistensielle identitetsspørsmål blir møtt med at Gud er imot homofili, så er det en meget alvorlig og sterkt grenseoverskridende praksis.

Sjelesorg er en fortrolig samtale der en kan formidle noe en ikke ønsker å dele med alle. Det kan være et konkret eksistensielt, etisk eller religiøst problem eller dilemma som en ønsker å klargjøre gjennom samtale.

Sjelesorg som styrker livet

Den som henvender seg til kirka skal ikke bli møtt med slike nedbrytende holdninger som det nå er satt søkelys på, og heller ikke en slik praksis som konverteringsterapi/homoterapi utøver.

Som biskop i Den norske kirke vil jeg understreke at sjelesorgsamtalen skal være en samtale og prosess som styrker livet. Ingen skal utsettes for at ens grunnleggende identitet skal forsøkes endres.

LES MER:

Temperaturen var høy under høring om konverteringsterapi på Stortinget

Kirkerådslederen etter debatt om homoterapi: – Får lyst til å rope og skrike

Vårt Land mener: Forsøk på å «omvende» homofile bør opphøre, men forbud er ikke løsningen

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke