Kirke

Etter Til Helhet-møte på NLA: – Vil unngå lignenede arrangement i framtida

Sterke reaksjoner etter foredrag om «homoterapti». Nå er både studenter og ledelsen enige i at slike arrangement er uønsket, skriver studentavisa Studvest.

Bilde 1 av 2

Tirsdag kveld holdt den irske foredragsholderen Mike Davidson et foredrag hvor han fortalte om hvordan han selv gikk fra å være homofil til heterofil. Foredragene ble arrangert av nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet, og avholdt i NLA Høgskolens lokaler i Bergen.

Seminaret har vakt kraftige reaksjoner, og avisa Studvest skriver at studenparlamentet ved NLA var i møte med skolens ledelse.

– God kontakt med ledelsen

– Vi har god kontakt med leiinga, og både studentane, studentparlamentet og leiinga er einige om at vi vil unngå liknande arrangement i framtida, sier studentparlamentets leder, Marte Haugen til Studvest.

Rektor ved skolen, Erik Waaler skriver i et innlegg at tema på seminaret er kontroversielt, og at NLA er uenig i profilen dette seminaret hadde med fokus på reorientering av homofile.

– Må vurdere utleiepraksis på nytt, sier rektor

– Høgskolen har praksis for å leie ut lokaler til flere ulike eksterne arrangement og organisasjoner, og stiller da bare lokalene til rådighet. NLA har med andre ord ikke ansvar for selve arrangementet eller innholdet i dette. Denne saken har vist oss at det kan være behov for å vurdere fremtidig utleiepraksis.

Waaler skriver han har stor forståelse for aller reaksjonene som har kommet.

– Som kristen høgskole er vi opptatt av å møte alle våre studenter, uavhengig av kjønn, legning, religion og hudfarge, med respekt og forståelse. Hos oss skal alle studenter få være seg selv. Verdier som åpenhet, likeverd og respekt er svært viktige for oss.

Kraftige reaksjoner

Rød Ungdom demonstrerte tirsdag under arrangementet. Professor Tone Sævi ved NLA Høgskolen sa opp onsdag. Det er Bergens Tidende og VG som meldte at Sævi som er professor i pedagogikk ved NLA Høgskolen sier opp stillingen sin.

– Noen må stå opp mot dette. Jeg kan ikke leve med meg selv om jeg lar være, sier hun til Bergens Tidende.

LES OGSÅ:

 VGTV kommer med ny serie om «homoterapi»: – Vi tror historiene vi viser fram vil sjokkere, røre og engasjere en del folk, sier Morten Hegseth.

 Da han sto fram som homofil, tenkte Daniel Skjevik-Aasberg at det kom til å gå til helvete. I stedet havna den tidligere læstadianeren i en frimenighet i Oslo.

• Han var en forkjemper for terapi for homofile. Så kom han ut av skapet. «Jeg tok feil. Vær så snill og tilgi meg».

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke