Kirke

– Vi deler ikke ut bibler, men viser kjærlighet i praksis

Torsdag møter Metodistkirken sine partnere fra Sierra Leone, Liberia og Zimbabwe til årlig konferanse i Oslo.

– Vi er samlet for å øke kompetansen vår, for å dele solskinnshistorier og for å snakke om utfordringer med prosjektet vårt, sier Anne Ng Forster, som er bistandskonsulent i Metodistkirken.

Denne uken møter Metodistkirken sine samarbeidspartnere i Zimbabwe, Liberia og Sierra Leone. I dag skal de ha et åpent seminar i Centralkirken i Oslo for å fortelle om programmet.

Dette er den ene gangen i året representanter fra de tre landene møtes for å diskutere utviklingen i bistandsprosjektet de samarbeider om: Partnership in Development (PiD).

I fjor ble seminaret arrangert i Liberia, men i år er altså den norske Metodistkirken arrangør.

Partnership in Development støttes av Norad gjennom paraplyorganisasjonen Digni, men er kommet i stand i samarbeid med United Metodist Church.

LES MER: Norske metodister stemte for homofil vigsel

Samfunnsutvikling

Norske metodistmenigheter gir penger til de lokale prosjektene.

Men det er likevel de lokalt ansatte som har ­ansvaret for prosjektets daglige drift, sammen med prosjektlandsbyene, forteller Anne Ng Forster.

– Filosofien er at de lokale vet best hvor skoen trykker, og vi har kun nasjonalt ansatte. Vi ønsker at ansvaret og avgjørelsene skal tas i sør. Men den norske metodistkirken besøker prosjektene jevnlig, og har noen kontrollfunksjoner.

Ng Forster sier at lokal medvirkning er det som særpreger prosjektene i PiD.

– Det er samfunnsutviklingsprogram som bygger landsbyer. Og det skjer alltid på initiativ fra landsbyene. Programmet er nøye på at både kvinner, menn, gamle og unge skal delta. Det øker ­ßeierskapet til prosjektene.

Når landsbyene blir med i prosjektene, forplikter de seg også til å bidra med lokale ressurser, som sand, stein, vann og arbeidskraft.

LES MER: Min tro med biskop i Metodistkirken i Sierra Leone: – Jesus kan bare være relevant for oss hvis han er svart.

Indirekte misjon

PiD er ikke direkte et misjonsprosjekt, men Anne Ng Forster sier misjon likevel er en effekt av arbeidet som drives.

– Vi går ikke rundt og deler ut Bibelen, men dette er kjærlighet og Guds budskap i praksis. Og vi ser at kirkene vokser i landsbyene vi arbeider i.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke