Kirke

Skyldige i barmhjertighet

Arne Viste og IMI-kirken er skyldige i å følge eksemplet til Jesus Kristus. Han som viste barmhjertighet.

I morgen starter rettsaken mot Arne Viste, daglig leder i bemanningsselskapet Plog AS. Han er tiltalt for å ha brutt Utlendingslovens paragraf 108 for «forsettlig eller grovt uaktsomt å ha gjort bruk av en utlendings arbeidskraft når utlendingen ikke har nødvendig tillatelse etter loven».

Selv om ikke IMI-kirken i Stavanger er inkludert i tiltalen, er menigheten moralsk «medskyldig». De har nemlig med fullt overlegg brukt arbeidskraften som Viste har tilbudt. Rettssaken er berammet til fire dager, og det kan gå flere uker før dommen faller. Men som avis har vi behov for allerede nå å felle en tydelig dom over både Viste og IMI-kirken:

De er skyldige i å følge eksemplet til Jesus Kristus. Han som viste barmhjertighet, som behandlet dem som var nederst på rangstigen som oppreiste, verdige mennesker.

Vi forstår at politikerne står overfor vanskelige avveininger når de skal lage ansvarlige lover. Vi tror ikke de ønsker å behandle uskyldige mennesker dårlig. Når de nekter ureturnerbare flyktninger muligheten til å forsørge seg og familiene sine, skjer det likevel.

Arne Viste og IMI-kirken viser på sin side hvordan troen på Jesus kan være en levende kraft i samfunnet. Dette er et medmenneskelig engasjement som blir politisk fordi politikerne ikke har klart å vise den samme medmenneskeligheten. Vi har dyp respekt for dette engasjementet og håper på det samme utfallet av rettsaken som Arne Viste: At politikerne forstår at de må snu.

Vi håper – ja, vi forventer – at hele Kirke-Norge gir full ryggdekning til Arne Viste og IMI-kirken ved å be for dem og støtte dem denne uken. Deres sivile ulydighet er i den samme ånd som Hans Nielsen Hauges ulydighet. Dette har kirken – og særlig den delen av den som tilhører vekkelsestradisjonen – stått for i 200 år: Du skal lyde Gud mer enn mennesker.

Gud velsigne alle som våger å vise barmhjertighet, også når det koster.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke