Kirke

Vil verne skaperverket

I tillegg til miljøsaken er Erling Birkedal opptatt av en kirkeordning med felles arbeidsgiveransvar for ansatte i kirken.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Erling Birkedal

Alder: 64 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Borg bispedømme

– Det er viktig at kirken er i front i arbeid med vern av skaperverket, sier Erling Birkedal, førstekandidat for Nominasjonskomiteens liste i Borg bispedømme.

Birkedal er 64 år, gift og har tre voksne sønner og fire barnebarn. Han er forsker og prosjektleder ved MF Vitenskapelig høgskole. Birkedal har vært medlem i Den norske kirke hele livet.

– Det meste av min yrkeskarriere har knyttet til kirken i selvstendige kirkelige institusjoner og organisasjoner. Jeg har vært medlem i menighetsråd, leder av kirkelig fellesråd, medlem av bispedømmerådet og kirkemøtet i ti år, og fire av disse også medlem av kirkerådet.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Lokalkirkens beste

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg tror jeg har noe å bidra med. Jeg vet godt hva arbeidet vil innebære, og ønsker å være med i den endringsprosessen kirken er inne i.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg har lang erfaring og god innsikt i ulike sider av kirkens virksomhet. Jeg er delaktig i lokalt kirkeliv og har lokalkirkens beste som utgangspunkt for mine vurderinger i bispedømme og kirkemøte. Jeg tror jeg har evne til å være tydelig og kan stå på når det kreves, og samtidig bidra til å finne frem til samlende løsninger når det er behov for det.

Tydelig verdigrunnlag

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Kirken må være både tydelig på sitt verdigrunnlag og åpen for alle mennesker. Det bør være rom for mangfold av fellesskap i kirken, slik at den oppleves relevant for flest mulig. Visjonen «mer himmel på jord» er god. Vi må dessuten snarest få på plass en kirkeordning med felles arbeidsgiveransvar for alle som arbeider i den lokale kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke