Kirke

Vil utvikle kirken

Dersom Morten Løberg Strand blir valgt vil han konsentrere seg om endringer i Den norske kirkes arbeidsgiverlinje.

Bilde 1 av 2

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Morten Løberg Strand

Alder: 33 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Tunsberg bispedømme

– Jeg ønsker å bidra i å bevare og utvikle kirken i Tunsberg og hele landet også på et mer sentralt nivå, og jeg håper å kunne bidra i bispedømmerådet og Kirkemøtet med lang erfaring fra arbeid i lokalmenigheten, sier Morten Løberg Strand, førstekandidat for Nominasjonskomiteens liste i Tunsberg bispedømme.

Strand er 33 år, enslig og student. Han begynte å synge i kor i Bragernes kirke i Drammen da han var 11 år – en interesse han har fortsatt med som voksen.

– Etter hvert ble jeg rekruttert til noen andre, enkle oppgaver. Som 20-åring ble jeg utfordret til å stille til menighetsrådsvalg, hvor jeg for så vidt også fortsatt sitter. Etter dette ble jeg for alvor aktiv som frivillig i kirken og menigheten.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Kirkens arbeidsgiverlinje

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Jeg satt opprinnelig i nominasjonskomiteen og ble utfordret av andre av medlemmene. Jeg opplevde at nominasjonskomiteens liste i Tunsberg trengte kandidater med min bakgrunn.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Vi som står på nominasjonskomiteenes lister i de ulike bispedømmene representerer ulike syn i kirkepolitiske saker. Mange av oss har størst fokus på de sakene som står på dagsorden den kommende perioden, slik som endring i kirkens arbeidsgiverlinjer.

Opprettholde tilstedeværelsen

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Å opprettholde tilstedeværelse i hele landet, slik at kirkens fellesskap og budskap kan spille en rolle i alle medlemmenes liv.

Mattis C. O. Vaaland

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke