Kirke

«Barnet» er en 25 år gammel kvinne

Hun som Barneombudet omtalte som et barn i sin politianmeldelse av Visjon Norge er 25 år gammel. – Det er dumt å bli dømt etter utseende, sier kvinnen.

Vårt Land skrev tidligere i dag at en hendelse i Visjon Norge sine lokaler hos Senterkirken i Hokksund er politianmeldt etter det skal ha foregått drevet demonutdrivelse på det Barneombudet omtaler som «et barn».

LES OGSÅ: Anmeldes for demonutdrivelse

25 år gammel kvinne

Visjon Norge-leder Jan Hanvold benektet overfor Vårt Land at hun det var snakk om var et barn, men at det var snakk om en ung kvinne.

Vårt Land har nå vært i kontakt med kvinnen på videoen. Hun er født i 1994 og er 25 år gammel.

– Det er litt dumt å bli dømt etter utseende. Noen ser yngre ut enn dem er og andre ser eldre ut. Jeg er vel en av dem som ser yngre ut enn jeg er da, sier kvinnen.

– Hvordan opplevde du hendelsen selv?

– Det var faktisk demoner som ble jagd ut. Jeg merket etterpå at jeg slappet så mye bedre av og jeg sover mye bedre om natten, forteller kvinnen.

LES MER: Apostler og profeter – og en kristendom på vranga

– Faller utenfor vårt mandat

Jan Hanvold sier han vurderer å politianmelde Barneombudet.

– De har gått helt av skaftet. Dette er et hysteri fra Barneombudets side. Jeg gjentar: Vi driver ikke ut av demoner av barn. Vi tror ikke barn kan bli besatt av demoner, sier Hanvold.

Barneombudet sier til Vårt Land at de tar med seg den nye informasjonen.

– Vi har sendt anmeldelsen til politiet og så må vi ta det derfra. At hun er over 18 år betyr at vi ikke har noe med denne hendelsen å gjøre. Da faller den utenfor vårt mandat, Kari Stenquist, mediekontakt og seniorrådgiver i Barneombudet.

– Hvor god research gjør dere når dere får slike henvendelser?

– Vi kikket gjennom videoen og syntes denne kvinnen så veldig ung ut. Vi hører også predikanten etterlyse foreldrene hennes. Da var det vår vurdering at hun er et barn, sier Stenquist.

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist og som nyhetsleder.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke