Kirke

Kirker på Sri Lanka åpner igjen

Katolske kirker på Sri Lanka, som ble stengt etter terroraksjonen første påskedag, holder i helgen gudstjenester igjen.

Sri Lankan Naval soldiers stand outside damaged St. Anthony's Church, in Colombo, Saturday, April 27, 2019. Sri Lankan security forces have found 15 bodies, including six children, after militants linked to the Easter bombings set off explosives during a raid on a house in the country's east. (AP Photo/Manish Swarup)

– Vi begynner med et mindre antall messer og ser om vi langsomt kan øke det avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg, sier kardinal Malcolm Ranjith.

Terroraksjonen første påskedag, hvor over 250 mennesker ble drept, var rettet mot tre hoteller og tre katolske kirker. Etter råd fra myndighetene ble alle gudstjenester i Sri Lankas katolske kirker innstilt etter angrepene.

En TV-sendt privat minnemesse ble ledet av Ranjith en uke etter terroraksjonen. Gudstjenestene førstkommende søndag blir de første som vil være tilgjengelige for vanlige kirkegjengere.

LES OGSÅ: Frykt for nye angrep på Sri Lanka

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke