Kirke

Hillsong-pastor sier opp

Pastor Marie Fuglset Idland sier opp sin stilling i Hillsong Kristiansand. – Jeg opplever at varslene mot Jostein Krogedal bortforklares og bagatelliseres, sier tidligere Hillsong-medarbeider Anders Instebø.

Bilde 1 av 2

Det var Dagen som først skrev om saken.

Idland skal ha sagt opp i slutten av forrige uke, og deretter sendt et brev til pastorene i Hillsong Norway der hun begrunner oppsigelsen.

Én årsak skal være at Idland ikke har tillit til lederparet Jostein og Brit Krogedal. Idland sendte et skriftlig varsel om en usunn lederkultur i Hillsong Norway i fjor sommer, og har vært sykemeldt siden i fjor høst, melder Dagen. Det skal i alt ha kommet inn omtrent 20 varsler på Jostein Krogedals lederstil og annen kritikkverdig oppførsel. Ifølge varslene skal Krogedal ha oppført seg ufint og nedsettende, brukt hersketeknikker og vært manipulerende, og varslerne mener dette har skapt en fryktkultur i bevegelsen.

Vårt Land har så langt ikke lykkes med å komme i kontakt med Idland eller Krogedal.

LES MER: Vil ikke kommentere alvorlighetsgrad på varslinger mot Hillsong-leder.

Veldig trist. Anders Instebø er tidligere lovsangsleder i Intro, som Hillsong Norway het inntil 2016. Han arbeidet tett med Jostein Krogedal i ti år.

Han er den eneste av tidligere medarbeidere i Hillsong Norway som har kritisert Krogedal åpent. Instebø opplevde at Krogedal avsatte ham som lovsangsleder i Intro Sandnes etter at de i lengre tid hadde vært uenige om hvilken retning menigheten burde gå.

Instebø sier det er veldig trist at pastoren i Kristiansand nå sier opp stillingen sin.

– Og ikke minst at det har gått så langt tid. Hun har vært sykemeldt i et halvt år, og velger å si opp først nå. Det tyder på at denne prosessen ikke har gått riktig vei, sier han.

Instebøs inntrykk er at Hillsong Norway ikke har tatt varslene mot Jostein Krogedal på alvor.

– Jeg opplever at varslene bortforklares og bagatelliseres. Det tyder på et system som har et feil bilde av hvordan en hovedleder kan oppføre seg. Det virker heller ikke som Jostein Krogedal forstår alvoret i varslingene. Hillsong Norway må ta et oppgjør mot denne måten å tenke lederskap på.

– Vil konflikten intensiveres av at pastoren i Kristiansand sier opp?

– Jeg står på utsiden av prosessene nå. Men det overrasker meg ikke hvis oppsigelsen fører til at konfliktnivået nå roer seg nok til at alt kan fortsette som før. Det er det som har skjedd tidligere, når andre sentrale personer i Hillsong-bevegelsen har trukket seg ut.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke