Religion

Forventer tusener til sommerstevner, til tross for begrensninger

Ved å dele salen inn i tre ulike soner kan inntil 600 personer være på møte samtidig under årets sommerstevne i Sarons Dal. Flere kristne sommerstevner vil bli gjennomført med enkelte begrensninger.

– Nå kommer plutselig den gode, gamle stevnefølelsen tilbake. Vi er offensive og ikke redde for å satse, i god Sarons Dal-ånd, sier Sten Sørensen, stevneleder for sommerstevnet i Sarons Dal.

Vanligvis er sommeren høysesong for kristne stevner og festivaler, men i år er de fleste avlyst eller digitalisert på grunn av korona. Med inntil 7000 besøkende årlig er misjonsstiftelsen Troens Bevis sitt sommerstevne i Sarons Dal, Kvinesdal et av de aller største. På tross av begrensninger forventer Sten Sørensen at antallet deltakere vil nærme seg dette, også i år.

Kan ha 600 samtidig

Årets sommerstevne blir utvidet til å vare fire uker, istedenfor de vanlige ni dagene. Etter 15. juli er det varslet at man kan samle inntil 200 deltakere på offentlige arrangementer.

– Først trodde vi stevnet måtte gjennomføres med 200 deltakere. Men ved å dele møtehallen inn i tre ulike soner, kan vi være 600 til stede samtidig. Dermed kan vi gjennomføre i stor skala, sier Sørensen.

Møtehallen i Sarons Dal har i utgangspunktet plass til 3000 deltakere. Det gjør at et stort antall mennesker kan samles og fremdeles holde tilstrekkelig avstand. En forutsetning for at salen kan deles inn i ulike soner, er at alle sonene er godt adskilt med gjerder og har egne innganger og fasiliteter med toalett, forteller Sørensen. Troens Bevis har fått bekreftet fra kommuneoverlegen at planene deres er i tråd med reglene for smittevern.

– Vi føler det er viktig å gjennomføre for å nå ut med evangeliet, knytte kontakter og stå sammen. Det er mange som støtter oss og synes det er viktig å komme, sier Sørensen.

'Lei av skjerm'

I fjor var det 1250 deltakere på IMI-kirkens sommerfestival Åpen Himmel. I år velger de å gjennomføre arrangementet som planlagt fra 22. til 26. juli, men fordelt på tre ulike lokasjoner i Grimstad, Mandal og på Risøya.

– Per nå har vi 770 påmeldte, men forventer at det vil stige mer, sier pastor Egil Elling Ellingsen.

I de ulike møtesalene kan det bare være 200 deltakere samtidig, men det kan likevel bo flere enn dette på campingplassene. Hver dag vil både barn, ungdom og voksne ha hver sine samlinger.

Ellingsen forteller at sommerstevnet er et viktig samlingspunkt for kirken og han tror det vil bety mye for mennesker, både åndelig og fellesskapsmessig.

– Vi opplever at det er en sult etter å komme sammen fysisk. I starten var det spennende med digitale samlinger, men mange er ganske lei av å se på skjerm nå, sier han.

Bruker app

I Lyngdal planlegger Indremisjonsforbundet (ImF) å gjennomføre sin årlige bibelcamp som normalt, men i henhold til smittevernregler og med en grense på 200 under møter.

– Campen skal ikke få særlige begrensninger, utenom tilbudet for de eldste, som vanligvis har et eget tilbud på kveldene. Dette kutter vi på grunn av risikogrupper, men alle kan komme til bibeltimer og kveldsmøter, sier generalsekretær Erik Furnes i ImF.

Bibelcampen vil bruke ulike haller og telt til samlinger og har en egen app der folk kan reservere plass til møter og måltider. Dermed kan de ha full kontroll på hvor mange og hvem som er på samlingene.

– Med tre parallelle lokaler i bruk kan vi i teorien få plass til 600, og det vil være nok for de fleste samlinger. Men restriksjonene vil nok merkes mest på kveldsmøtene, som vanligvis samler flere enn dette, sier Furnes.

Ifølge en oversikt fra avisen Norge IDAG er flesteparten av de store, kristne sommerstevnene avlyst eller digitalisert. Noen arrangementer blir også utsatt til høsten.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion