Etterlyser likestilling blant muslimske ledere innen samtaletjenestetilbud
LIKESTILLING: Hvordan kan kvinner bli imamer? Det var ett av spørsmålene representantene fra Hikmah-huset tok opp med Anette Trettebergstuen om i møte.
SAMTALE: Amina Sijecic Selimovic (lengst til vesntre) og Rania Al-Nahi fra Hikmah-huset i møte med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. De jobber for kunnskapsdeling om islam, og er opptatt av likestillingsspørsmålet i islam.
Erlend Berge
Hos kultur- likestillingsminister Anette Trettebergstuen var Amina Sijecic Selimovic og Rania Al-Nahi på besøk torsdag denne uken. De er henholdsvis styreleder og prosjektleder for organisasjonen Hikmah-huset.
De jobber for kunnskapsspredning om islam og likestilling i islam. Ett av punktene de tok opp i samtalen med ministeren er mangelen på kvinnelige muslimske samtalepartnere i offentlige rom. Trettebergstuen lyttet, men hadde ikke svar på imam-spørsmålet.
Rania Al-Nahi søkte selv på stillingen da Oslo universitetssykehus (OUS) skulle ansette en muslimsk samtalepartner. Stillingen, som senere har fått tilnavnet «sykehusimam», skapte våren 2021 debatt da ingen kvinner ble innkalt til intervju.