Den norske kirke

Se gudstjeneste fra Trefoldighetskirken på samenes nasjonaldag

NASJONALDAG: – Jeg håper folk sitter igjen med stolthet over at vi har en urbefolkning, sier prest Pål Kristian Balstad. Han skal lede kveldsgudstjenesten fra Trefoldighetskirken i Oslo i anledning samenes nasjonaldag.

I anledning samenes nasjonaldag 6. februar inviterer Trefoldighetskirken i Oslo til kveldsmesse klokken 19. Det er mulig å delta fysisk eller å følge gudstjenesten her, på Vårt Lands nettsider.

I år markeres samenes nasjonaldag for 30. gang. Samtidig er det litt over et år til Sannhets- og forsoningskommisjonen leverer sin rapport.

Kveldens gudstjeneste blir innledet med en dialog mellom kommisjonsleder Dagfinn Høybråten og Anne Lise Johnsen Swart. Samtalen tar en utgangspunkt i en livsfortelling, i likhet med mye av kommisjonens arbeid, som også har vært sentrert rundt enkeltpersoners erfaringer og historier.

Se gudstjenesten i sin helhet her:

Kirke for fred og forsoning

Prest i Trefoldighetskirken, Pål Kristian Balstad, forteller at det har vært en spennende erfaring å jobbe med samefolket og forsoningsprosessen deres.

Trefoldighetskirken i Oslo har et ekstra fokus på freds- og forsoningsarbeid og skriver på sine nettsider at kirken skal «ha plass for alle i Oslo som kjemper og ber om rettferdighet og forsoning mellom nasjoner og folk, og som vil forsoning med skaperverket».

Balstad er også én av to liturger under kveldens gudstjeneste.

Trefoldighetskirken

– Kirken har et viktig samfunnsengasjement og et godt budskap om fellesskap som det er viktig å løfte fram, forteller Balstad og fortsetter:

– Vi ønsker å lytte til det som skjer i verden av urettferdighet og problemstillinger – og så vender vi oss til God i bønn. Det er en metode vi jobber etter.

– Håper de sitter igjen med stolthet

I tillegg til de allerede nevnte, medvirker også biskop emeritus Per Oskar Kjølås og Målfrid Finnseth som henholdsvis liturg og medliturg. Capella Trinitatis og organist Marius Skjølaas medvirker med musikk og Benjamin Barkved er kirketjener.

– Hva håper du folk sitter igjen med etter gudstjenesten?

– Jeg håper de vet litt mer om den samiske nasjonaldagen og samisk kultur, og at de sitter igjen med en stolthet over at vi har en urbefolkning, svarer Balstad

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Den norske kirke