«Siden sist så har jeg opplevd noe utrolig stort og rørende. Jeg har fått møte SNÅSAMANNEN, og blitt healet gjennom FaceTime på dataskjermen», skriver Christine Koth i et innlegg hun publiserte på Facebook søndag.

Den kjente komikeren fikk en alvorlig kreftdiagnose for et år siden og har siden fortalt åpent om sykdommen på sosiale medier og i podkasten «Koth vil leve».

I innlegget forteller Koth at en venn av Gjerstad, Anne, tok kontakt med Kohts mor og fortalte at Gjerstad hadde tenkt mye på Christine Koht.

Gjerstad hevder å ha hjulpet mer enn 50.000 mennesker gjennom 75 år med sine varme hender.

Vil ha hjelp med fred i hjertet

I innlegget skriver Koht at beskjeden hun fikk fra Snåsamannen var: «Det kjem til å gå bra med deg».

Hun lurte på om han ikke skulle si noe mer, men Anne forklarte at han er en mann av få ord.

– Men kan du ikke si til Joralf at jeg er så urolig, så redd, kan han si noe mer? Hjelpe meg med å få mer fred i hjertet? sa Koht, men Gjerstad bare gjentok budskapet.

«Jeg svarer «Ååååå, så beroligende å høre». Men jeg må spørre «Men sier han det til alle?» Da svarer Anne «Nei, han gjør ikke det». «Men hva sier han da?» spør jeg. Da blir han bare helt stille. «Jeg kan love deg at alle han sier det til, blir helt bra igjen» sier Anne.», skriver Koht i innlegget.

 

Les hele innlegget her:

 

Siden sist så har jeg opplevd noe utrolig stort og rørende. Jeg har fått møte SNÅSAMANNEN, og blitt healet gjennom...

Publisert av Christine Koht Søndag 26. januar 2020

 

Tenker på det han sa når hun har det vanskelig

Koht skriver i innlegget at hun fikk beskjed om at Joralf Gjerstad skal ha healet mange gjennom telefon. Hun gir uttrykk for at møtet har betydd mye for henne:

– Takket være deg så sier jeg denne setningen hver gang jeg har katastrofetanker: Det kommer til å gå bra med meg! Når jeg gråter om kvelden, så kommer setningen til meg «Det kommer til å gå bra med meg», skriver Koht i innlegget.

– Jeg har problemer med at man sier at noen skal bli frisk 

Tidligere har kjente personer som advokat Cato Schiøtz og tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen snakket varmt om Joralf Gjerstads evner. Høgskolestipendiat i teologi ved VID Vitenskapelige høgskole Øyvind Hadland tror et slikt ståsted er mindre kontroversielt enn tidligere. 

– Dette henger nok sammen med at vi i vår kultur har vi blitt mer åpne for å snakke åpent om utfordringer vi står i. Også blant kristne har det nok blitt større åpenhet for det Joralf Gjerstad står for. 

Selv ser han en dobbelhet i utviklingen. 

– På et menneskelig plan blir jeg berørt av en slik beretning. Men jeg har problemer med at man sier at noen skal bli frisk eller at det kommer til å gå bra. Jeg synes det er fint å be for folk, ønske det gode og sleppe ut angst, frustrasjon og redsel, men jeg synes det er problematisk å forskuttere en utgang.

 

LES MER OM SNÅSAMANNEN:

Snåsamannen: Evangeliet har sprengkraft mot vår tids egoisme

Det er fremdeles varme i Snåsamannen Joralf Gjerstads (90) hender. Et tjuetalls prester fikk audiens. De vil ta helbredelses-arven hans videre.

– Ingen skal få meg til å tru at Gud ikke finnes, sier Snåsamannen.