Beretninger om en varslet bølge
I 1986 åpnet romanen Pakkis innvandreres hverdag for norske lesere. Snart 30 år senere er det vanskelig å finne norsk skjønnlitteratur som viser oss glimt av islam.
– Når det gjelder kjærlighet, er det ikke så stor forskjell på Norge og Somalia, sier Amal Aden. Forfatteren møter ofte elever for å snakke om kulturkonflikter og om kjærlighet. Her er hun på forfatterbesøk på Asker videregående skole.
Erlend Berge
En lang rekke norske forfattere har de seneste årene skrevet bøker som på ulikt vis samtaler med Bibelen. Pakkis og Izzat er de eneste to bøkene de fleste kommer på når Vårt Land spør etter romaner som åpner en dør inn til et muslimsk Norge. Ingen har sikre forklaringer på at det finnes så få aktuelle skjønnlitterære utgivelser der islam er en integrert del. Bøkene vil komme, men det tar tid, er gjennomgangsmelodien.
Velsignet
Hajrah Arshad (18) ble kjent for mange som en av initiativtakerne til Fredens ring, der muslimer slo ring rundt den jødiske synagogen i Oslo. Arshad skriver nå på sin første roman. Den forteller om en ung kvinne som tvangsgiftes til Norge fra fattigdom i Pakistan. Når barnet hun føder viser seg å være funksjonshemmet, blir det forlatt av foreldrene.