24 år gamle Amalie Snøløs er kjent blant annet for sin deltakelse på Skal vi danse og TV-programmer om E-sport. Men det er på Farmen på TV 2 hun først ble kjent, tilbake i 2017.

Til Dagbladet forteller hun denne helgen at hun ble skremt av behandlingen en annen kristen Farmen-deltaker – Geir Magne Haukås – fikk på gården den gangen.

– Jeg syntes det var vanskelig å se hvordan han ble framstilt på TV, og hvor mye hat han fikk, hvor mye vondt det ble skrevet om ham – som er en helt fantastisk mann, sier hun til Dagbladet.

Den røffe behandlingen Haukås fikk den gangen, gjorde at Snøløs måtte tenke nøye gjennom om troen hennes var noe hun vil snakke offentlig om.

– Det ble så mye fokus på Geir Magne og det at han er kristen, og jeg så hvordan mediene blåste det opp til noe negativt, sier hun til Dagbladet.

– Jeg syntes det var veldig trist. Min tro er ikke noe negativt, og det er ikke noe negativt for andre, sier hun.

Også denne uken har kristen tro vært viklet inn i det som skjer på gården. Prest Thor Haavik velsignet en sine meddeltakere i sesongpremieren av Farmen. Det vakte både tårer og begeistring.

Deler på Instagram

Nå som det har gått noen år, har troen derimot blitt noe Amalie Snøløs snakker svært åpent om. I en ti minutter lang Instagram-video Snøløs postet i vår, og som også Dagbladet gjengir på sine nettsider, svarer hun på spørsmål hun har fått innsendt.

Artikkelen fortsetter under

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m trying my best to answer some of your questions regarding my faith! I hope you like it😊

Et innlegg delt av Amalie Snøløs (@amaliesnolos)

 

Her forteller hun at én ting hun liker spesielt godt med kristendommen, er at den forteller om en gud som søker henne.

– Gud elsker oss, uansett hva vi gjør. I en del trosretninger må man søke Gud, for å være med Gud. Men evangeliet er tydelig på at Gud søker oss. Det synes jeg er unikt. Og det er noe jeg sitter pris på med troen min, sier hun på engelsk til sine 237.000 følgere.

– Seksualiteten din er en del av den du er

I videoen snakker hun videre om hvorfor hun opplever Bibelen både som relevant for henne – og som historisk korrekt.

– Selv om det er lenge siden, er det mye som er enkelt å relatere seg til. Den er ikke bare om gamle folk og en gammel planet, den snakker til oss nå. Det er slik jeg leser Bibelen – som at Gud snakker til meg nå.

Hun blir også spurt hva hun mener om homofile. Der er hun helt tydelig på at hun ikke fordømmer noen.

– Jeg elsker homofile. Jeg elsker alle, for den du er. Seksualiteten din er en del av den du er. Gud vil at jeg skal elske alle. Hvis du føler at din seksualitet begrenser deg, at du ikke blir akseptert – så er det ikke du som er problemet. Det er dem. Jesus er kjærlighet.

 

• LES MER:

Burde det å bli pårørende vært et eget fag på ungdomsskolen?

Teaterprotesten endret loven og skapte KrF