Religion

Feminist-teologisk tidsskrift legges på is

PÅ VENT: Finner ikke ny redaktør til det tradisjonsrike St. Sunniva.

«Er du St. Sunnivas neste redaktør (vikar)?»

Allerede i mai ble spørsmålet stilt på tidsskriftets Facebook-side.

Nå har det gått snart ti måneder, og ennå er ikke noen arvtaker på plass. Redaktør Christine H. Aarflot er i fødselspermisjon, og tidsskriftet står uten noen til å lede redaksjonen.

– Det har vært en utfordring å finne vikar, erkjenner leder i Norsk kvinnelig teologforening (NKTF), Gunnhild Norgaard Hermstad.

– Vanskelig å si hvorfor

St. Sunniva er medlemsbladet til NKTF, og er et vitenskapelig tidsskrift om feminist- og kvinneteologi (se faktaboks).

– Redaksjonen har levert et veldig bra tidsskrift, som vi er stolte av. Det holder kvalitet og mange biblioteker ønsker å abonnere på St. Sunniva. Det er jeg glad for, sier Hermstad.

Siden Aarflots fødselspermisjon ble varslet, har styret og redaksjonen jobbet for å rekruttere dyktige folk til redaktørjobben. Denne gangen var det krevende.

– Det er vanskelig å si hvorfor det ikke var så lett å få tak i. Vi har god dialog med redaksjonen, og håper å finne gode løsninger framover.

---

Tidsskriftet St. Sunniva

  • Utgis av Norsk kvinnelig teologforening (NKTF).
  • Et vitenskapelig tidsskrift på nivå 1 om feminist- og kvinneteologi.
  • NKTF «kjemper for likestilling i kirken og har fokus på den feministiske dimensjonen i teologien», beskriver de på egne nettsider.

---

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land, med Den norske kirke, featurejournalistikk og podkast som sine primære felt. Ta kontakt om du har tips til historier som bør fortelles eller mennesker vi må møte.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion