Religion

Feminist-teologisk tidsskrift legges på is

PÅ VENT: Finner ikke ny redaktør til det tradisjonsrike St. Sunniva.

«Er du St. Sunnivas neste redaktør (vikar)?»

Allerede i mai ble spørsmålet stilt på tidsskriftets Facebook-side.

Nå har det gått snart ti måneder, og ennå er ikke noen arvtaker på plass. Redaktør Christine H. Aarflot er i fødselspermisjon, og tidsskriftet står uten noen til å lede redaksjonen.

– Det har vært en utfordring å finne vikar, erkjenner leder i Norsk kvinnelig teologforening (NKTF), Gunnhild Norgaard Hermstad.

– Vanskelig å si hvorfor

St. Sunniva er medlemsbladet til NKTF, og er et vitenskapelig tidsskrift om feminist- og kvinneteologi (se faktaboks).

– Redaksjonen har levert et veldig bra tidsskrift, som vi er stolte av. Det holder kvalitet og mange biblioteker ønsker å abonnere på St. Sunniva. Det er jeg glad for, sier Hermstad.

Siden Aarflots fødselspermisjon ble varslet, har styret og redaksjonen jobbet for å rekruttere dyktige folk til redaktørjobben. Denne gangen var det krevende.

– Det er vanskelig å si hvorfor det ikke var så lett å få tak i. Vi har god dialog med redaksjonen, og håper å finne gode løsninger framover.

---

Tidsskriftet St. Sunniva

  • Utgis av Norsk kvinnelig teologforening (NKTF).
  • Et vitenskapelig tidsskrift på nivå 1 om feminist- og kvinneteologi.
  • NKTF «kjemper for likestilling i kirken og har fokus på den feministiske dimensjonen i teologien», beskriver de på egne nettsider.

---

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen har vært journalist siden 2016. For tiden jobber hun primært med samtalepodkasten Åpenbart og er lydansvarlig i redaksjonen. Ellers har hun Den norske kirke og teologisk akademia som sine hovedfelt, samt skriver portrettintervjuer.

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Religion