Religion

Biskop Veiteberg sier ja til at Bredtvet kirke blir solgt

DEN NORSKE KIRKE: Oslos biskop Kari Veiteberg gir sin godkjennelse til å selge Bredtvet kirke til Oslo katolske bispedømme, som har leid kirka siden 2013.

«Det skjer nesten aldri i Norge, men nå har Oslo-biskopen godkjent salg av en kirke i Groruddalen», melder avisa Vårt Oslo søndag.

Vårt Land skrev i oktober at Oslo kirkelige fellesråd har gjort et vedtak som gjør det klart at fellesrådet ønsker å selge Bredtvet kirke, som ligger i Groruddalen i Oslo.

Oslo  20170914.
Nyansatte biskop i Oslo bispedømme Kari Veiteberg i Oslo Domkirke torsdag morgen. 
Foto: Heiko Junge / NTB

Selge til Oslo katolske bispedømme

Oslo katolske bispedømme har leid Bredtvet kirke siden 2013, og har ønsket å kjøpe kirken, for å fortsette å bruke den til sine gudstjenester og kunne vedlikeholde den som eier av bygget. Grorud menighet i Den norske kirke tre andre kirker: Romsås, Rødtvet og Grorud kirke.

I Groruddalen har Den norske kirke også Østre Aker, Haugerud, Ellingsrud, Furuset, Høybråten, Fossum, Stovner og Tonsen kirker.

Fellesrådet la vekt på at et salg til Oslo katolske bispedømme betyr at bygget fortsatt blir brukt som kirke, og av et trossamfunn som Den norske kirke har god kontakt med.

Biskopen samtykker

Men et salg kunne bare skje hvis dette også ble godkjent av Oslos biskop, Kari Veiteberg.

Det har Veiteberg nå gjort i et brev til Kirkelig fellesråd i Oslo, ifølge Avisa Oslo.

Avisa Oslo skriver at det som nå gjenstår, er å bli enige om salgssummen, og en dialog mellom fellesrådet og biskopen om hvordan markere liturgisk at Bredtvet legges ned som kirke for Den norske kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion