Religion

Normisjon-menighet kjøper kirkebygg fra Metodistkirken

EIENDOM: Norkirken Molde har de siste årene vært leietaker lokalene til Metodistkirken i Molde. Nå kjøper de kirkebygget.

– Dette er en gledens dag der fokus nå vil bli på å sette i stand og sørge for at dette sentrumsnære kirkebygget skal få være til stor velsignelse både for våre medlemmer og hele byen i mange år fremover.

Det sier pastor i Norkirken Molde, Odd Magnus Venås, i en pressemelding fra Normisjon-menigheten tirsdag formiddag.

De siste årene har Norkirken Molde vært leietaker i Metodistkirkens lokaler i Elvegata i Molde, men det har lenge ligget i kortene at det kan være naturlig for Norkirken Molde å kjøpe Elvegata og utvikle bygget videre.

Odd Magnus Venås, pastor i Norkirken Molde

Innsamlingsaksjon

I høst vedtok et enstemmig årsmøte i Norkirken å legge inn et bud på kirkebygget fra 1947. Dette er nå akseptert og underskrevet. Metodistkirken blir nå leietaker, heter det i pressemeldingen.

«Begge menighetene er godt fornøyd med det som nå skjer, og vil fortsette et allerede godt samarbeid, som gir gode rammer og de nødvendige ressurser for å utvikle kirkebygget videre inn i fremtiden», skriver Norkirken.

Framover vil en prosjektgruppe planlegge og ta imot innspill på hvordan bygget skal settes i stand. En innsamlingsaksjon vil bli igangsatt for å samle inn de nødvendige midler til istandsettingen.

«Sentralt og spennende kirkebygg»

«Selv om kirkebygget er gammelt, er det godt tatt vare på, og med noen justeringer vil det stå seg godt inn i framtiden. Norkirken vil med dette bidra til at et sentralt og spennende kirkebygg fylles med gode samlinger og aktiviteter for både barn og ungdom, samtidig som vi skaper en møteplass for utrustning, bønn og godhet til velsignelse for Molde by», heter det i pressemeldingen.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion