Religion

OsloMet sa nei til kristent arrangement. Nå beklager de begrunnelsen

AVSLAG: Kompisgjengen ønsket å leie lokaler på OsloMet til et kristent arrangement, men fikk nei. Begrunnelse: Skolen «er en sekulær institusjon». – Vi bommet på begrunnelsen, medgir skolen.

Siden april i år har Elias Songe arrangert «Vitnekveld» i Filadelfiakirken i Oslo sammen med tre kompiser. Målet er å legge til rette for at folk kan dele personlige erfaringer med Gud, på tvers av tro, tvil og kirketilhørighet.

For å gjøre terskelen lavere for kirkefremmede å delta, ser de nå etter annet sted å ha samlingene.

– For noen er det kanskje en terskel at vi er i et kirkelokale. Vi vil ha møtene på de ikke-kristnes premisser, forklarer Songe.

Guttene bak arrangementet

Men da de forsøkte å leie lokaler hos det statlige universitetet OsloMet, fikk de fikk de blankt avslag.

«OsloMet er en sekulær institusjon og derfor legger vi ikke til rette for aktiviteter fra eksterne handler om utøving av religion», var svaret fra OsloMets utleieavdeling.

Det viser en e-postutveksling som Vårt Land har sett.

Forespørselen gjaldt ekstern utleie til vanlige leiepriser.

– Bommet

Nå medgir skolen at de ikke kan stå inne for begrunnelsen.

– OsloMet har ikke egne regler for religiøse arrangementer. I dette tilfellet var vi dessverre for raske og bommet på begrunnelsen for avslaget. Det beklager vi, skriver Pierre Wijnen, seksjonssjef for tjenestestyring og brukerstøtte.

Avslaget på søknaden gjelder imidlertid fortsatt, påpeker han. Det har en praktisk begrunnelse.

– OsloMet har begrenset kapasitet for utleie, både når det gjelder rom og personell. Derfor prioriterer vi å legge til rette for studentforeninger og aktivitet som er knyttet til universitetets kjernevirksomhet, skriver Wijnen.

LAGSLEDER: Ingveig Reilstad, leder for Oslo kristelige studentlag ved OsloMet.

Laget inviterer til samarbeid

Norges kristne skole- og studentungdomslag (NKSS) har i dag et studentlag som møtes på OsloMet.

– Oslo kristne studentlag kan booke rom som vi vil, siden vi er en registrert studentforening og vi har ikke møtt på forskjellsbehandling på bakgrunn av at vi er livssynsbasert, sier Ingveig Reilstad, leder for Oslo kristelige studentlag i en tekstmelding til Vårt Land.

Nå inviterer de Vitnekveld-gruppen til samarbeid.

– Skulle Vitnekveld-gutta ønske å gjøre noe i regi av studentlaget på OsloMet, står de helt frie til å ta kontakt med oss. Vi er veldig positive til et samarbeid med dem, sier hun.

I en tidligere versjon av saken ble svarene fra OsloMet tilskrevet seniorrådgiver Åshild Losnegard. Det riktige er at svarene kommer fra seksjonssjef Pierre Wijnen. Saken ble oppdatert 6. november kl. 14:40.

Les mer om mer disse temaene:

Herman Frantzen

Herman Frantzen

Herman Frantzen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion