Religion

Mann tiltalt for å ha tappet menighet for 3,4 millioner kroner

TILTALE: En mann er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en menighet i Oslo. Den tiltalte erkjenner straffeskyld for forholdet, opplyser mannens advokat.

– Mannen beklager sterkt det han har gjort, og ser at han har satt menigheten i en vanskelig situasjon, og angrer bittert, skriver advokat Tom Barth‑Hofstad i en e-post til Vårt Land.

Han representerer en mann som er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en menighet i Oslo. Ifølge tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter skal mannen over en periode på tre år ha tilegnet seg 3,4 millioner kroner fra menigheten.

Det skriver TV 2, som først omtalte nyheten.

– Ser det tankeløse i det han gjorde

I kraft av sin rolle i menigheten hadde mannen tilgang til blant annet menighetens bankkort, ifølge tiltalen. Millionbeløpet skal mannen ha tilegnet seg ved å godkjenne fiktive fakturaer og bruke bankkortet til private forhold.

– Han var i en vanskelig personlig og økonomisk situasjon, og ser det tankeløse i det han gjorde – uten at han mener dette unnskylder situasjonen han har satt menigheten i, forklarer Barth-Hofstad på vegne av sin klient.

Har bedt om tilståelsesdom

Han opplyser at mannen har erkjent straffeskyld for forholdet og bedt om tilståelsesdom.

– Imidlertid er det et fåtall beløp han ikke kan huske riktigheten av, som gjør at politiet likevel ønsker å avholde hovedforhandling, sier advokaten.

Ifølge TV 2 kommer straffesaken opp i Oslo tingrett i midten av desember. Her vil det bli lagt ned påstand om at tiltalte må betale tilbake hele beløpet til menigheten.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion