Religion

Elever fra norsk menighet i bomberom utenfor Jerusalem: – Føler oss trygge

ISRAEL: – Folk banket på dørene og sa at vi måtte ned i bomberommet, sier norske Benjamin Henneli (21). Han befinner seg utenfor Jerusalem sammen med fire andre elever fra en fagskole tilknyttet Filadelfia Kristiansand.

– Nå er vi i et hus med et bomberom vi føler oss trygge i. Når alarmen går, går vi ned i bomberommet, sier Benjamin Henneli.

21-åringen fra Kristiansand befinner seg i en forstad til Jerusalem, sammen med fire andre elever fra Fagskolen MBS, som er tilknyttet pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand.

Gjennom organisasjonen Hjerte for Israel skal elevene ha praksis på et sykehus den neste måneden. De siste dagene har de vært på reise, og befant seg på et hotell i Jerusalem, da flyalarmene gikk i lørdag morgen.

– Folk banket på dørene og sa at vi måtte ned i bomberommet.

Senere ble de kontaktet av Ailen og Frode Myrli Wisnæs fra Hjerte for Israel, som hentet dem og kjørte dem ut av Jerusalem. I forstaden de nå befinner seg i, har de tre ganger måttet søke tilflukt i et bomberom fordi flyalarmen har gått.

God informasjon

Benjamin Henneli

Henneli opplever at de har fått god informasjon fra norske myndigheter.

– Vi har registrert oss og fått informasjon. Lederne våre tar godt vare på oss her, sier Henneli.

– Hvordan oppleves det å være i Israel akkurat nå?

– Vi vet at Israel er et urolig land, men det er ikke hver dag dette skjer. Vi synes det er veldig trist med tanke på alle familiene dette rammer, sier Henneli.

Frode Myrli Wisnæs bor i Israel sammen med sin kone Ailen, som representanter for Hjerte for Israel. Han forteller at det akkurat nå er stille, men at de hører om at det pågår gatekamper i flere småbyer og tettsteder.

– Dette er den tristeste dagen jeg har opplevd mens jeg har vært her i Israel, sier han.

Dette er den tristeste dagen jeg har opplevd mens jeg har vært her i Israel

—  Frode Myrli Wisnæs, nordmann bosatt i Israel

Følger situasjonen tett

Siv-Anette Aukland er avdelingsleder for fagskolen MBS avdeling Kristiansand, som elevene tilhører. Hun forteller at skolen har vært to uker i Israel. Elevene som skal ha praksis er fremdeles igjen i landet, men en annen gruppe har akkurat satt seg på et fly til Istanbul.

– Vi er opptatt av at elevene skal bli godt ivaretatt, og må se an om de kan fortsette å være der, eller om de må komme hjem. Det er for tidlig å si noe om, men vi følger situasjonen tett og forholder oss til rådene som gis.

– Hva er rådene som gis?

– Rådet fra norske myndigheter er at de skal registrere seg i en reiseapp, så norske myndigheter vet hvor de befinner seg. Ellers blir de bedt om å holde seg i ro, ikke gå ut i gatene, og gå til bomberom når alarmen går.

Hamas til krig mot Israel

Lørdag kl 22:24 melder NTB at minst 200 israelere er drept i Hamas-angrepene mot Israel, ifølge den israelske hæren. Israels helsedepartement sier over 1100 mennesker er såret.

Hamas har avfyrt flere tusen raketter mot Israel og i tillegg sendt bakkestyrker over grensa fra Gazastripen.

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion