Religion

Omdiskutert kristen skole legger ned

PRIVATSKOLE: Innherred kristne skole har tidligere varslet at de trolig må avvikle driften fra neste skoleår. Nå har de tatt en beslutning.

– Det er besluttet avviklingen av skolen.

Det sier styreformann ved Innherred kristne skole, Per Ola Hovd, til Dagbladet.

Den kristne privatskolen i Mosvik i Trøndelag har vært i hardt vær etter at Trønder-Avisa og Dagbladet publiserte hver sine intervjuer med rektor i høst. I intervjuet fortalte rektor hva de lærer elever om blant annet homofili og jordens tilblivelse.

«Homofili er ifølge Bibelen synd, og det lærer vi elevene», er blant uttalelsene han ble sitert på i intervjuet med Dagbladet.

Som følge av uttalelsene valgte Utdanningsdirektoratet (Udir) å åpne tilsyn med skolen. Det resulterte i en tilsynsrapport der Udir mener skolen bryter friskoleloven på fire punkter, skrev Vårt Land i mars.

Også en annen mørk sky ligget over skolen. I april ble det kjent at skolen trolig må avvikle neste skoleår fordi de mangler ansatte, skrev Dagen.

Nedgang i antall elever

Til Dagbladet forteller styrelederen at avviklingen kommer som følge av at elevgrunnlaget ikke lenger er til stede, noe som også påvirker skolens økonomi.

– Dette er et marginalt område med lite folk som velger kristen friskole, sier Hovd.

Ifølge avisen har skolens elevtall gått ned med 20 prosent, fra 15 til 12 elever, bare siden i fjor høst.

Som følge av avviklingen av driften vil flere av elevene gå over til montessoriskolen i Mosvik til høsten, opplyser styrelederen.

– Har en innvirkning

I tillegg til færre elever, har skolen hatt utfordringer med å få på plass nok lærere.

Hovd har tidligere uttalt til Dagen at han frykter medieoppslagene kan ha gjort det vanskeligere for skolen å tiltrekke seg lærere.

– Mediene styrer mye av det som skjer. Det settes fokus på negative ting, og det har selvfølgelig en innvirkning, sa Hovd til avisen forrige måned.

Han avviste at tilsynsrapporten fra Udir er skyld i at skolen trolig måtte avvikle driften.

Skolen har for øvrig påklaget det ene avviket, som handlet om at skolen skal ha motsatt seg å bruke den kommunale skolehelsetjenesten, ifølge Trønder-Avisa.

Det har ikke lyktes Vårt Land å få tak i skolens styreleder.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion