Religion

Sjømannskirken måtte stenge bygg i USA

HOUSTON: Omfattende muggskader gjør at Sjømannskirken har vært nødt til å flytte ut av lokalene i Houston.

Ifølge bladet Hjem er det avdekket omfattende muggskader – i kirkebygget, men også i de ansattes boliger på stedet.

– Vi må belage oss på langvarig stengning av kirken. I mellomtiden vil vi møte nordmenn på andre arenaer, sier avtroppende daglig leder og sjømannsprest Yrjan Mirzai Sunde til Hjem. Dagen omtalte saken først.

Lokalene ble stengt ved juletider. Nå er Sjømannskirken på plass i det samme bygget hvor også det norske generalkonsulatet og Innovasjon Norge holder til. Der vil Sjømannskirken være fram til slutten av juni, opplyser de på egne nettsider.

Det er fortsatt uklart hva som vil skje med det 40 år gamle bygget som nå er stengt.

Operativ leder i Sjømannskirken, Jan Stellef Rønningen beskriver situasjonen som dramatisk. I første omgang henter de inn anbud på muggsanering og rehabilitering. I verste fall kan det ende med at deler eller hele bygget må rives, melder Dagen.

Ole Eide

Ole Kåre Eide

Ole Kåre Eide er vaktsjef i Vårt Land. Han har i en årrekke vært redaksjonell leder i Forsvarets Forum, der han har jobbet med undersøkende journalistikk og digital utvikling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion