Religion

Prest varetektsfengslet for besittelse av materiale som seksualiserer barn

SIKTET: En prest i Hamar bispedømme er sikta og varetekstfengslet for å ha oppbevart bilder og videoer som seksualiserer eller skildrer overgrep mot barn.

En mannlig prest i Hamar bispedømme er sikta og varetektsfengsla for å ha vært i besittelse av filmer og bilder som seksualiserer eller skildrer overgrep mot barn.

Det var NRK Innlandet som først omtalte saken.

Politifullmektig i Innlandet politidistrikt Hanna Sofie Karlsdatter Aronsen oppgir til Vårt Land at mannen har erkjent straffeskyld, og samtykket til én ukes varetekt. Beslutninga ble fatta som kontorforretning av Østre Innlandet tingrett.

Innledende fase

Pågripelsen skjedde torsdag i forrige uke, og kom på bakgrunn av en anmeldelse politiet hadde mottatt mot mannen. Tingretten godkjente ransakelse av mannens eiendom, hvor det ble tatt beslag i flere elektroniske enheter som tilhører den siktede presten.

Mannen er sikta for brudd på straffelovens paragraf 311, som omhandler «fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn». Paragrafen har ei strafferamme på inntil tre års fengsel.

– Vi er i en innledende fase av etterforskninga, og har ikke rukket å gjennomgå alt av materiale, sier Aronsen til Vårt Land.

Vårt Land har vært i kontakt med prestens forsvarer Tore M. Famestad, som ikke ønsker å kommentere saken.

Stiftsdirektør Freddy Knutsen i Hamar bispedømme sier til NRK at de ser alvorlig på saken, og at presten ikke lenger er i tjeneste.

Les mer om mer disse temaene:

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt

Jor Hjulstad Tvedt er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion