Religion

Simon Friis Larsen (KrF) går over til Konservativt

POLITIKK: – Jeg kunngjør med dette at jeg stiller til valg for Konservativt, skriver KrF-politiker Simon Friis Larsen på Facebook.

Den mangeårige lokalpolitikeren kunngjorde søndag ettermiddag at han forlater KrF Rælingen.

«Jeg kunngjør med dette at jeg stiller til valg for Konservativt», skriver KrF-politiker Simon Friis Larsen på Facebook.

Nyheten ble først plukket opp av Dagen.

Partiet han viser til er tidligere kjent som Partiet De Kristne, men skiftet tidligere denne måneden navn til Konservativ.

Ropstad tok avstand fra uttalelser

Dagen har tidligere skrevet hvordan Friis Larsen følte seg skjøvet ut av KrF etter at han i september fikk beskjed fra valgkomiteen i Rælingen KrF om at han ikke innstilles til gjenvalg i 2023.

«Begrunnelsen jeg har fått for hvorfor lokallagsleder nå har endret mening er at han ønsker en førstekandidat som er opptatt av lokalpolitikk og ikke nasjonal og internasjonal politikk», skrev han i en lang Facebook-kunngjøring.

Nominasjonsmøtet hadde på daværende tidspunkt ikke blitt holdt ennå, men Friis Larsen uttrykte takknemlighet for avklaringen i forkant, slik at en unngår «spill i kulissene», gjengav avisen.

Friis Larsen fikk i 2020 nasjonal medieoppmerksomhet da han var gjest i studio på NRK Urix og forsvarte den daværende presidenten i USA, Donald Trump.

– Det jeg liker med Trump er hvordan han snakker med kristne, og ikke minst kristne ledere. Han rådfører seg med dem før han fatter viktige beslutninger, sa Friis Larsen under debatten.

Uttalelsene fikk Kjell Ingolf Ropstad til å rykke ut på Twitter og ta avstand.

«Kveldens opptreden i NRK Urix er ikke representativt for KrF», skriver den daværende KrF-lederen på Twitter.

Men fra lokallaget fikk Friis Larsen støtte.

Vil ikke være kuppmaker

I søndagens kunngjøring skriver Friis Larsen at han tidligere i år ble kontaktet av innbyggere som ønsket at han skulle fortsette i politikken. I september inviterte han dem derfor til det han kaller «et uformelt politisk interessemøte».

Under møtet dukket det opp et forslag om verve nok medlemmer til KrF slik at de kunne kuppe nominasjonsmøtet, skriver Friis Larsen.

«Tro meg, det hadde ikke vært vanskelig. Men jeg ønsker ikke være en kuppmaker. Når mandatet jeg ble invitert til å jobbe ut fra er endret og partiet ikke ønsker den forandringen som lokallaget i utgangspunktet ga meg i oppdrag å jobbe for, så skal ikke jeg få politikken til å handle om meg ved å presse meg på partiet», skriver politikeren.

I stedet ble møtet startskuddet for å danne et nytt lokallag i Konservativt. På interessemøtet viste det seg nemlig å være flere som er medlemmer av et politisk parti som ikke har lokallag i Rælingen, ifølge ham.

«De utstrakte en invitasjon til meg med forespørsel om å hjelpe dem med å starte lokallag og stille liste til kommunevalget i 2023. To uker senere stiftet vi lokallag, og selv uten at dette har blitt offentlig kunngjort før nå, så har vi allerede fått flere nye medlemmer», forteller Friis Larsen, som opplyser at han vil fortsette å representere KrF i formelle møter i kommunestyret ut perioden.


Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion