Religion

Oslo kommune skal heise Palestina-flagg

FLAGGER: Oslo bystyre har vedtatt å flagge med det palestinske flagget på rådhuset den 29. november. Det skjer etter forslag fra Rødt.

– Menneskerettighetsaktivister over hele verden markerer motstand mot den uholdbare situasjonen som palestinerne står i, sa Ylva Holm Torsteinson under en debatt i bystyret onsdag.

Hun er bystyrerepresentant for Rødt i Oslo bystyre, og fremmet denne uka et forslag i bystyret der hun og Rødt-gruppeleder Siavash Mobasheri tok til orde for å ha en årlig flaggdag med palestinske flagg fra Oslo rådhus.

Forslaget fra Rødt-representantene falt, etter at flere partier pekte på at Oslo kommune ikke driver med utenrikspolitikk.

Byrådspartiene Ap, SV og MDG fremmet i stedet forslag om å kun flagge den 29. november i år – og fikk flertall sammen med Rødt.

De siste månedene har konflikten mellom Israel og Palestina økt betraktelig, med hyppigere angrep. Mandag 20. november ble blant annet en 18 år gammel palestinsk student drept av israelsk militære på vei til skolen i byen Jenin på Vestbredden.

Avisa Oslo meldte først saken.

– Detaljstyring

Opposisjonspartiene stemte mot byrådspartienes forslag om palestinsk flagging, men med ulike årsaker. Venstre var ikke spesielt opptatt av å markere motstand mot handlingen i seg selv, men kritiserte tid- og ressursbruken:

– Bystyret bør ikke brukes til å markere i detalj hvilke flagg vi skal bruke i borggården. Det klarer bystyrets sekretariat og ordføreren helt fint selv, mente Haakon Riekeles.

Frp, på sin side, var opptatt av å nyansere konflikten:

– Konflikten går inn på mange av oss, man kan ha sympati med både palestinere og israelere, sa Lars Petter Solås.

Les mer om mer disse temaene:

Ingvild Kessel

Ingvild Sandnes Kessel

Ingvild Sandnes Kessel er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion