Religion

Erna Solbergs tidligere spinndoktor tror Vedum går av

NY EPISODE: Sigbjørn Aanes var Erna Solbergs portvokter i mange år. I en ny episode av Vårt Lands podkast, Kammerset, utfordrer vi ham til å spå hva som vil skje i det politiske landskapet.

– Jeg kan jo si at den minst vågale er at Senterpartiet gjør et noe bedre kommunevalg enn det målingene viser nå, sier Sigbjørn Aanes når han får utfordringa om å komme med en vågal profeti i denne ukas episode av Vårt Lands podkast og TVL-program Kammerset.

– Hvis jeg forsøke meg på en mer vågal profeti, og da er spørsmålet om det er en profeti eller mer som et vennligsinnet råd, så er det at Trygve Slagsvold Vedum bytter departement etter lokalvalget i 2023.

Aanes mener finansminister-jobben kanskje er den vanskeligste blant innenriksminister-postene å kombinere med å være partileder. Det begrunner han med at det er vanskelig å være mye ute blant folk når det samtidig kreves mye tilstedeværelse på departementet.

– Det er lettere å være statminister og partileder enn finansminister og partileder.

Tror Solberg vil bli statsminister

I programmet blir Aanes spurt om hvor lenge han tror Erna Solberg blir sittende som leder for Høyre.

Det mener Sigbjørn Aanes er vanskelig å si, men han tror hun har en klar ambisjon om å stille som statsministerkandidat i 2025.

Politisk redaktør Berit Aalborg er imidlertid mer usikker på om Erna Solberg velger å ta en periode til som statsminister. Blant annet trekker Aalborg fram at Sindre Finnes, Erna Solbergs ektemann, nylig har gitt ut boka «Ved Ernas side».

Aalborg tror ikke Erna Solberg ville tillatt ei slik bok om hun hadde planer om å ta en periode til som statsminister.

l

Se Kammerset på TVL eller hør som podkast

Kammerset er Vårt Lands politiske podkast som også går som TV-program på TVL fredager kl 19. Vi tar deg med inn på kammerset til politikerne. Hva skjer egentlig på bakrommet når det står på som verst?

Her får du svar fra Vårt Lands trio Berit Aalborg, Lars Inge Staveland og Emil André Erstad pluss en gjest annenhver uke. Programmet sendes fredag kveld klokka 19.00 på TVL.


Dokka

I Dokka snakker vi lett om tunge ting. Åste Dokka og ukas gjest tar opp spørsmål knyttet til tro og eksistens. Ny episode kommer annenhver mandag.


Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion