Religion

Kirke evakuert under begravelse

DEN NORSKE KIRKE: Tirsdag formiddag måtte Elverhøy kirke i Tromsø evakueres etter melding om røyklukt. Det hele skal ha skjedd midt i en begravelse, skriver Nordlys.

Det oppstod dramatikk under en begravelse i Elverhøy kirke på tirsdag. For mens det foregikk en begravelse, gikk plutselig brannalarmen. Dette ble registrert av brannvakt klokken 09:57, som umiddelbart rykket ut med fullt mannskap. Meldingen dreide seg om røyklukt.

Det var avisa Nordlys som omtalte saken først.

Da brannvesenet kom, så man verken brann eller røyk, ifølge Nordlys, som var på stedet.

Saken er nå avklart, opplyser brannvesenet.

Elverhøy kirke er en eldre trekirke fra 1803. I dag er den plassert på toppen av Tromsøya, men den ble opprinnelig bygget i sentrum av Tromsø. Inne i kirken finnes det verdifulle klenodier, den eldste gjenstanden en madonna fra middelalderen.

Politiet: – Kan skyldes orgelet

Politiet har opprettet sak på forholdet.

– Brann- og redningssmannskapet kjente lukt av type røyk eller svidd, men de så ikke flammer, opplyser vakthavende i Troms politidistrikt, påtaleadvokat Bent Strand, til Vårt Land.

– De har ikke gjort funn av verken flammer, gnist eller skade på bakgrunn av varme. I søket etter en varmekilde fant de at motoren til orgelet var varmt. Det kan dreie seg om en mulig kortslutning i motoren til orgelet, sier Strand.

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion