Religion

Arrangerer frihetsmarsj i seks norske byer

MENNESKEHANDEL: Arrangementet Walk for Freedom vil i år sette søkelys på flyktninger fra Ukraina som en gruppe som er særlig sårbare for å bli utsatt for menneskehandel.

Lørdag 15. oktober arrangerer organisasjonen A21 bevisstgjøringsarrangementet Walk For Freedom for å rette søkelyset mot det de omtaler som en av vår tids største og samtidig skjulte utfordringer - menneskehandel.

Grunnet pandemi, klimaendringer og væpnet konflikt kunne FN nylig melde at anslaget over hvor mange som lever i moderne slaveri har økt med 10 millioner siden forrige måling i 2016. Det totale antallet anslås nå å være rundt 50 millioner.

– Menneskehandel er vår tids slaveri. Med flere års pandemi bak oss og pågående krig i Ukraina er flere mennesker enn noen gang i risikosonen for å bli offer for menneskehandel, sier Livia Hazer, fungerende daglig leder i A21 Norge, i en pressemelding.

Hun mener årets Walk For Freedom viktigere enn noensinne.

– Vi vet at økt bevissthet reduserer sårbarheten for de som er mest utsatt ettersom økt kunnskap fører til identifisering av ofre og dermed gjenopprettelse for overlevende. Gjennom å agere lokalt er vi med og påvirker globalt for menneskers frihet.

Med flere års pandemi bak oss og pågående krig i Ukraina er flere mennesker enn noen gang i risikosonen for å bli offer for menneskehandel

—  Livia Hazer, fungerende daglig leder i A21 Norge

Markering i seks byer

Hundrevis av mennesker samles lørdag i seks byer i Norge for en stille markering med mål om å nå ut med budskapet om at moderne slaveri og menneskehandel eksisterer i dag. Samtidig kommer også titusener av mennesker til å delta i samme markering verden over.

A21 kaller menneskehandel den raskest voksende kriminelle virksomhet i verden i dag, og mener det er urovekkende få som er oppmerksomme på problematikken. Målet med markeringen er å øke bevisstheten og spre informasjon til befolkningen som leder til identifisering og gjenopprettelse for de millioner av barn, kvinner og menn som i dag blir utnyttet.

Flere kristne organisasjoner og enkeltmennesker engasjerer seg i kampen mot moderne slaveri. Under arrangementet i Oslo vil Leif Tore Solberg fra Safehouse Filemon, Frelsesarmeens botilbud for menn som har vært utsatt for tvangsarbeid, holde en appell. Emilia Alparo og Bente Gautefall Jensen fra Maritastiftelsen vil også delta med appell før deltakerne tar til gatene og går i stille marsj langs Karl Johan.

---

A21

  • A21 er en global ideell organisasjon som jobber for at mennesker som lever i slaveri overalt skal bli reddet ut og få leve liv i frihet.
  • Organisasjonen jobber aktivt på 19 ulike kontorer i 14 land med mål om å bekjempe slaveriet.
  • Strategien er å nå sårbare mennesker, redde ut ofre for menneskehandel og rehabilitere overlevende til selvstendige liv.
  • Hvert år arrangerer de bevisstgjøringsarrangementet Walk for Freedom i hundrevis av byer i flere titalls land verden over på en og samme dag.

Kilde: A21

---

Ukrainske flyktninger

Under arrangementet vil A21 også sette søkelys på flyktninger fra Ukraina som er en gruppe de anser som særlig sårbare for å bli utsatt for menneskehandel som følge av Russlands angrepskrig.

– I følge FNs høykommissær for flyktninger estimeres det at 6.6 millioner mennesker er internt fordrevne i Ukraina og at 6.3 millioner har flyktet til naboland. Disse menneskene har få eller ingen ressurser eller støtte i nærmiljøet. Mens hvem som helst i teorien kan bli utnyttet, er bakpersoner kjent for å gå etter dem som kommer fra andre land eller fra en krisesituasjon, skriver A21 i pressemeldingen.

Ønsket er at årets Walk for Freedom skal skape bevissthet rundt denne situasjonen og bidra til at folk skal kunne kjenne igjen og respondere på menneskehandelssituasjoner.

– Det finnes utrolig kraft i å samles og sammen stå opp for frihet og for den verden vi ønsker å se. Gjennom å skape bevissthet og gi mennesker i våre omgivelser verktøy for å identifisere kjennetegn på menneskehandel kan vi sammen stoppe vår tids slaveri, sier Hazer.

Walk For Freedom arrangeres i år for åttende gang i hundrevis av byer i flere titalls land verden over på en og samme dag. I Norge gjennomføres markeringen i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Notodden og Førde.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion