Religion

Kutter støtten til Kristen idrettskontakt: – Mye penger for oss

KRIK: Kristen idrettskontakt (KRIK) mister 1,3 millioner kroner i støtte med regjeringens forslag til statsbudsjett. – Beklagelig, sier generalsekretær Vegard Husby.

– Jeg registrerer det samme som deg: Støtten til oss har falt bort. Jeg kjenner ikke bakgrunnen for dette, men vi vil undersøke hvorfor.

Det sier Vegard Husby, generalsekretær i den kristne ungdomsorganisasjonen KRIK. Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett for 2023 i dag, fikk han seg en kalddusj. Kultur- og likestillingsdepartementet foreslår å fjerne øremerkede midler til KRIK. Dermed kan de miste 1,3 millioner kroner i tilskudd neste år – et beløp de årlig har mottatt fra departementet siden 2018.

– Mye penger

Det er budsjettposten «Idrettstiltak» departementet ønsker å fjerne organisasjonen fra. «Bevilgningen på posten dekker i hovedsak tilskudd til internasjonale idrettsarrangementer i Norge, blant annet en tilskuddsordning for sykkelritt», går det fram av budsjettet.

Til sammen står det syv aktører på budsjettposten. Tre av dem er foreslått fjernet fra posten neste år, og en av dem er altså KRIK.

– For KRIK er 1,3 millioner kroner mye penger. Støtten er viktig i vårt arbeid, særlig rettet inn mot toppidretten og andre som driver med idrett på høyt nivå. Det er beklagelig at tilskuddet kan falle bort, sier Husby.

Kan få konsekvenser

– Har dere fått noen signaler om at dette kunne skje?

– Nei, vi har ikke fått noen direkte signaler om dette.

– Hvilke konsekvenser vil dette få for arbeidet til KRIK?

– Det vil naturligvis få konsekvenser for økonomien vår. Nå må vi bruke høsten godt for å kunne legge et nytt budsjett for 2023. Vi vil gjøre alt for at dette ikke skal føre til at arbeidet vårt blir redusert, sier han.

---

Kristen idrettskontakt (KRIK)

  • Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en kristen ungdomsorganisasjon som har som formål å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv i idrettslag og menighet.
  • KRIK har ca. 15 600 medlemmer, 350 aktive lokallag og ca. 7 000 ungdommer på leir hvert år.
  • KRIK har også et stort familiearbeid med tolv nasjonale leirer for barnefamilier, med nærmere 3000 deltakere totalt.
  • KRIK-administrasjonen holder til på Ullevaal Stadion i Oslo med ca 20 årsverk. Krik i Norden er i dag etablert i Danmark, Finland, Sverige og Island.
  • Kilde: KRIK

---

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion