Religion

Livets ord-pastor våken fra koma

ULYKKE: Den svenske pastoren Jan Blom ble alvorlig skadet i en motorsykkelulykke i slutten av august. Nå skal han ha våknet fra koma, melder menigheten Livets ord på Facebook.

«Hei kjære venner! Vi har i dag fått den gledelige nyheten at vår kjære hovedpastor Janne Blom nå er våken», skriver menigheten Livets ord på sin Facebook-side tirsdag ettermiddag.

Hovedpastor i Livets ord Jan Blom, også kalt «Janne», ble alvorlig skadet i en motorsykkelulykke som fant sted i slutten av august. Pastoren ble lagt på respirator, og menigheten meldte da om en alvorlig hode- og ryggskade.

Pastoren er fortsatt på intensiven og i en alvorlig tilstand, skriver menigheten.

Ba om forbønn

Rune Borgsø og Simon Ahlstrand fra Livets ord takker i en video publisert på Facebook tirsdag ettermiddag for all forbønn så langt.

– Janne har fortsatt en vei å gå, og vi trenger å fortsette å be for ham slik at Gud kan gjøre sitt verk i hans kropp, sier Borgsø i videoen.

Også Øystein Gjerme, leder for pinsebevegelsen i Norge, oppfordret pinsemenighetene i Norge å be for pastoren i etterkant av ulykken.

Kolliderte med buss

Ifølge den svenske avisen Dagen kolliderte Blom med en buss. Ulykken skjedde like før klokken 16 mandag den 29. august i et gatekryss i bydelen Fyrislund i Uppsala, hvor menigheten har sine lokaler.

Blom ble valgt som hovedpastor i Livets Ord i desember 2021. Han tok da over etter Joakim Lundqvist. Formelt ble han innsatt 16. januar 2022. Før det hadde han fungert som førstepastor i cirka ett år, skrev Vårt Land den gang.

---

Livets ord

  • Frimenighet som tilhører den svenske Trosbevegelsen
  • Ble startet i Uppsala i 1983, av Birgitta og Ulf Ekman
  • I 2014 fortalte Ulf Ekman at han forlot menigheten for å bli katolikk
  • Joakim Lundquist overtok som hovedpastor etter Ekman
  • Jan Blom ble valgt som hovedpastor i desember 2021, og tok over for Lundquist
  • I tillegg til å ha flere forsamlinger i Sverige, driver Livets ord et stort internasjonalt nettverk med over 1000 tilknyttede menigheter

---


Les mer om mer disse temaene:

Julie Horpestad

Julie Horpestad

Julie Horpestad er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion