Nyheter

Svensk pastor hardt skadet i motorsykkelulykke

ULYKKE: Hovedpastor i Livets Ord i Sverige, Jan Blom, havnet mandag i en motorsykkelulykke. Nå ligger han i respirator med omfattende skader. – Vi vil oppfordre menighetene i Pinsebevegelsen til å be for ham, sier Øystein Gjerme i Pinsebevegelsens lederråd i Norge.

«Han er alvorlig skadet og det mest alvorlige er en hodeskade og en ryggskade. Vi kommer tilbake når vi har mer informasjon fra sykehuset», skriver den svenske menigheten Livets Ord på Facebook mandag kveld.

Hovedpastor i Livets Ord, Jan Blom, også kalt «Janne», havnet mandag i en motorsykkelulykke. Ifølge den svenske avisen Dagen kolliderte Blom med en buss. Ulykken skjedde like før klokken 16 i et gatekryss i bydelen Fyrislund i Uppsala, hvor menigheten har sine lokaler.

Assisterende pastor i Livets Ord Sebastian Asklund skriver på Facebook at de som ønsker det kan delta i samtaler og forbønn i kirken i etterkant av hendelsen. Han belyser også viktigheten av at familien får ro i situasjonen, skriver norske Dagen, som først omtalte saken.

Blir operert

Tirsdag morgen opplyser menigheten at pastorens tilstand ikke har endret seg i løpet av natten.

«Det tas trykkmålinger på hjernen og Janne blir operert for ryggskaden nå på morgenen. Legene tror det kan bli en lengre operasjon og anslår at vi kan få ytterligere informasjon først på ettermiddagen. La oss fortsette å be og holde opp Janne, Sanna og hele familien», skriver de på Facebook.

Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd

Innsatt som hovedpastor i år

Blom ble valgt som hovedpastor i Livets Ord i desember 2021. Han tok da over etter Joakim Lundqvist. Formelt ble han innsatt 16. januar 2022. Før det hadde han fungert som førstepastor i cirka ett år, skrev Vårt Land den gang.

Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd, har registrert nyheten om motorsykkelulykken.

– Vi vil gjerne uttrykke stor sympati med både han og hans familie. Videre vil vi oppfordre menighetene i Pinsebevegelsen til å be for ham. Janne ble nylig innsatt som hovedpastor i Livets Ord, og han er en mann som vi virkelig gleder oss til å bli kjent med og arbeide med i Norden.

Gjerme forteller at Livets Ord i Sverige er en menighet som har inspirert og vært toneangivende også for norske pinsemenigheter, og da spesielt innenfor misjonsarbeid.

– Det er også mange pinsemenigheter i Norge som ser til Livets Ord når de henter inspirasjon til undervisning.

Appell på Facebook

Joakim Lundqvist har på Facebook-siden sin lagt ut en videosnutt der han kommer med en følelsesladd appell til publikum.

«Om jeg bare kunne få be deg om å gi slipp på det du gjør akkurat nå og be til Gud for Janne, for hans familie og for at Gud skal røre ved kroppen hans og helbrede og gjenopprette ham fullstendig, så ville jeg og vi på Livets Ord være så utrolig takknemlige», sier han, ifølge svenske Dagen.

Livets Ord er en svensk megakirke som ble stiftet i 1983 av Birgitta og Ulf Ekman. I tillegg til å være en lokal menighet med omtrent 3000 medlemmer i Uppsala, består de av et stort internasjonalt nettverk med over 1000 tilknyttede kirker.

---

Jan Blom

  • Svensk pastor i Livets Ord
  • Ble hovedpastor i januar 2022
  • 55 år

---

Les mer om mer disse temaene:

Vemund Risbøl Litschutin

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter