Religion

Kristen milliardær ute av Norge Idag

NORGE IDAG: Skipsreder Per Sævik solgte seg ut av Norge Idag etter Jan Hanvold-uttalelser.

Per Sævik – Norge Idags tredje største aksjonær – har solgt seg ut av avisa Norge Idag. Det skriver avisa Dagen.

Skipsrederen og den tidligere KrF-politikeren er eier av investeringsselskapet Havila Holding. Under maktkampen som pågikk mellom daværende assisterende sjefredaktør Bjarte Ystebø og sjefredaktør Finn Jarle Sæle tidligere i år, var Sævik den største aksjonæren på Ystebøs side, ifølge avisa. På daværende tidspunkt hadde Havila Holding AS en eierandel på 3,5 prosent i Kristen Mediaallianse Drift AS, som eier avisa.

Tidligere i år brøt det ut en konflikt innad i Norge Idag om hvem som skulle lede avisen i fremtiden. Etter planen skulle Sæle trekke seg tilbake, og det lå i kortene at Ystebø skulle overta. Men senere kom det frem at planene var endret, og at Sæle ønsket seg selv i rollen som «publisher».

Maktkampen kulminerte i en generalforsamling i juni, da Ystebø og Sæle kjempet om aksjonærenes støtte. Det endte med at Sæle vant, mens Ystebø forlot avisa.

I etterkant av dette solgte altså Sævik seg ut – og det skal ha vært et knippe uttalelser fra Jan Hanvold som var tungen på vektskåla.

Jan Hanvold-utspill

Under en sending på TV Visjon Norge i juni uttalte Jan Hanvold: «Dette er jo en åndskamp, egentlig. Sånn har det alltid vært. Hva skal vi med fiender, når vi har sånne venner. Hva skal vi med Satan, når mennesker lar seg bruke på denne måten, for å si det sånn».

– Når vi som hadde gitt fullmakt til Bjarte ble beskyldt for å være en del av Djevelens verk, tenkte jeg at i dette kompaniet skal ikke jeg være med lenger, sier Sævik til Dagen.

Sentralt i den interne konflikten stod en aksjeutvidelse – som Sævik var skeptisk til. Han solgte likevel ikke aksjene før etter generalforsamlingen, og mener med det han tapte en betydelig sum.

– Vi fikk et tilbud to dager før generalforsamlingen om å selge for 300 kroner stykk. Jeg hadde allerede gitt fullmakt til Bjarte og ville stå ved det, så da tapte vi en million der, sier han til avisa, uten at han vil røpe hvem han solgte aksjene til.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion