Nyheter

Ystebø tapte maktkampen i Norge IDAG

STRID I KRISTEN-AVIS: Norge IDAG tas videre av Finn Jarle Sæle (75) etter onsdagens anspente generalforsamling. Avisens grunnlegger vant med knapt flertall etter dramatikk i stemmeopptelligen.

Konflikten i den kristne ukesavisen har utspilt seg i full offentlighet. Onsdag samlet aksjonærene og styret seg til en forsinket generalforsamling for å stille seg bak Finn Jarle Sæle eller Bjarte Ystebø.

Møtet ble over tre timer forsinket etter at stemmetellingen ikke gikk som forventet. Klokken var ti over ni da Bjarte Ystebø presenterte sin plan for et potensielt overtak av avisen, og samtidig innrømmet nederlag.

– Vi har forberedt oss godt til møtet gjennom aktiv jakt på fullmakter og aksjonærer. Det har gått som det har gått. Vi vet hvordan dette ender. Vår side kommer til å tape denne avstemmingen, sa Ystebø til generalforsamlingen.

Da hadde det vært flere timer med dramatikk, etter uenighet om aksjonærenes stemmer.

Resultatet av kveldens generalforsamling betyr at Norge IDAG fortsetter med samme ledere som i dag. På spørsmål om han ønsker å fortsette i avisen, sier Ystebø til Vårt Land at han skal tenke på saken.

Finn Jarle Sæle sier på sin side at han er sikker på at både Bjarte Ystebø og de øvrige ansatte i Norge IDAG kommer til å fortsette som før.

Generalforsamling i Norge I Dag.

Mener løfte ble brutt

På kort tid har Finn Jarle Sæle nylig satt inn både kona Anita Apelthun Sæle og svigerinnen Margit Apelthun i lederstillinger. Denne uken ble det også klart at Runar Sæle er ny daglig leder. Runar Sæle er Finn Jarle Sæles sønn.

Disse ansettelsene var en av mange aspekter av konflikten som tok til for noen måneder siden. Bakgrunnen for konflikten var at Ystebø mars i fjor fikk forespeilet at han skulle ta over som sjefredaktør sommeren 2022. Disse løftene ble ikke holdt fra styret, slik Ystebø mener det burde blitt. Det førte til at han satte i gang en innsamling av fullmakter til den da kommende generalforsamlingen.

Bjarte Ystebø har vært assisterende redaktør under Finn Jarle Sæle i 23 år, siden avisen ble startet i 1999.

---

Norge IDAG

  • Konservativ, kristen ukeavis, med base i Bergen.
  • Startet opp i 1999, av Finn Jarle Sæle.
  • Rundt 11.000 abonnenter, utgitt én gang i uka.
  • Konflikten handlet om hvem som skal lede avisen, etter at Finn Jarle Sæle etter planen skulle trekke seg tilbake.
  • Assisterende sjefredaktør Bjarte Ystebø mobiliserte aksjonærene for å sikre støtte på generalforsamlingen onsdag 29. juni, men tapte.

---

Les mer om mer disse temaene:

Geir Magne Staurland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter