Religion

Pastor drar 100 år tilbake i tid

REALITY-PROGRAM: Pinsepastor Erlend Indergaard skal delta i årets Farmen.

Reality-serien Farmen er tilbake denne høsten, og programmet står nå klare med 14 nye deltakere. For første gang finner vi en pinsepastor blant deltakerne: Erlend Indergaard (52).

Han er pastor i Betel Trondheim, en av Norges største pinsemenigheter.

Nyheten ble først omtalt av Dagen.

– Jeg gleder meg mye. Målet er selvsagt å vinne, men det handler vel så mye om å være en god ambassadør for Jesus og Pinsebevegelsen, sier pastoren til avisa.

Innspillingen finner sted på Li Gård i Stange kommune.

Ble valgt vekk for Farmen-Thor

Det er ikke første gang pinsepastoren viser interesse for TV 2 sitt reality-program. I 2020 sendte han inn en søknad om å delta på Farmen. Plassen ble derimot gitt til den unge presten Thor Haavik.

– Thor gjorde en fantastisk fin figur og banet på mange måter vei for det å være frimodig om tro på TV. I dag er jeg glad for at han ble valgt over meg, sier Indergaard til Dagen.

Det var imidlertid ikke Indergaard som søkte om å få være med i årets utgave. Det var det kameraten og tidligere Farmen-deltaker, Vebjørn Selbekk som gjorde. Selbekk sendte inn søknaden sammen med Indergaards kone, Annika. Det skriver TV2.

– Troen er viktig

Troen til Farmen-presten Thor Haavik ble godt synlig da han var med i programmet. Blant annet skapte det overskrifter da han ba for enkelte av deltakerne på gården. Og troen til Indergaard kan fort komme til å havne i rampelyset, skal man tro Indergaard selv.

– Troen min er jo en veldig sentral og naturlig hverdagsdel av livet mitt. Den har jeg alltid med meg. Jeg er nok veldig lite «pushy» når det gjelder troen min, men det oppstår alltid gode samtaler rundt det, og det tror jeg kan bli fint inne på gården også, sier pastoren til TV2.

Les mer om mer disse temaene:

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion