Religion

Paven ansetter personlig sykepleier

HELSE: I forrige uke uttalte pave Frans at han blir nødt til å trappe ned eller gi seg som pave. Denne uka har han ansatt en personlig helseassistent.

Torsdag kunngjorde Vatikanet at pave Frans har utpekt en «personlig helseassistent». Det melder Catholic News Agency.

Det er Massimiliano Strappetti som er sykepleieren paven har valgt. Paven mener selv at Strappetti reddet livet hans i fjor, ved å anbefale paven å foreta undersøkelser etter at han fikk divertikulitt, en form for tykktarmsbetennelse, tidlig i 2021.

Undersøkelsene førte til at paven gikk gjennom en tykktarmsoperasjon i fjor sommer, hvorpå han ga Massimiliano Strappetti mye av æren for at det hadde gått bra.

– En sykepleier, en mann med mye erfaring, reddet livet mitt, sa pave Frans til den spanske radiostasjonen COPE etter operasjonen.

Paven var i slutten av juli på reise i Canada, og har i mange tilfeller ankommet og dratt i rullestol. Det skal være på grunn av problemer med et kne. På reisen har Strappetti vært en del av pavens medisinske team.

---

Pave Frans

  • Født Jorge Mario Mergoglio i Argentina.
  • 85 år gammel.
  • Ble valgt til pave i mars 2013.

---

Må trappe ned eller gi seg

Da han hadde avsluttet oppholdet sitt i Canada og var på vei hjem, erkjente han at helsetilstanden hans er en utfordring for de mange oppgavene han har.

– Jeg tror ikke at jeg kan fortsette å reise i samme grad som før, sa han da han var på vei tilbake til Vatikanet.

– Jeg synes at jeg i min alder og med denne begrensningen må holde litt igjen for å kunne tjene kirken. Alternativt tenker jeg på muligheten for å gå av, sa paven videre.

Dersom han skulle gå av, vil det være å følge eksempelet til hans forgjenger Benedikt XVI, som var den første paven til å abdisere siden middelalderen.

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion