Religion

The Send åpnet med bønn for de rammede i Oslo

ØKUMENISK SAMLING: – Dere kommer til å fortelle til barna deres og barnebarna deres at dere var her, sa The Send-grunnleggeren fra scenen da tusenvis ble ønsket velkommen til Telenor Arena. Det var bønn for ofrene i Oslo.

Lørdag morgen våknet Norge til nyheten om skyting blant annet ved London Pub, en pub for skeive, i Oslo sentrum.

Etter Andreas Nordli hadde ønsket forsamlingen velkommen, fikk Britt Solveig Spilde ordet og mikrofonen.

– Vi gleder oss til å feire denne dagen sammen, men vi ønsker også å sørge sammen med de som lider, sa Britt Solveig Spilde fra scenen.

– Vi ønsker å uttrykke hvor lei oss vi er for angrepet i Oslo, og at vi lider med de som har mistet noen, med de som har det vondt og med de som er redde.

Alle ble oppfordret til å holde hendene rundt hverandre mens det ble bedt om fred og trygghet.

Britt Solveig Spilde Andreas Nordli Andy Bird 
The Send Telenor Arena

– Jesus vil møte oss

– Vi har en forventning om at Jesus vil møte oss i dag, sa Andreas Nordli fra scenen i Telenor Arena.

Nærmere ett og et halvt år etter det ble annonsert at The Send skulle arrangeres i Norge, har dagen kommet. Minst 8.000 er lørdag morgen samlet i Telenor Arena. Arrangementet ble sparket i gang av ungdomskoret Oslo Soul Teens, som spilte noen av sine egne sanger.

Forsamlingen ble ønsket velkommen fra scenen av Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag (UIO) i Norge, Britt Solveig Spilde, leder for UIO Skien og Andy Byrd, pådriver for og grunnlegger av The Send.

– Dere kommer til å fortelle til barna deres og barnebarna deres at dere var her i Telenor Arena, uttrykte Andy Byrd engasjert og fortsatte:

– Vi er all in for evangeliet. Det er ingen tilskuere på The Send, vi er alle sammen.

Usikker på forventningene

Kaleb Raats, Ursin Schnorr, Emil Dernánd, Oskar Jakobsen og Eliane Zauss har alle fullført en disippeltreningsskole i regi av Ungdom i Oppdrag i Ålesund. Nå er de på Fornebu for å få med seg The Send.

Kaleb Raats, Ursin Schnorr, Emil Dernánd, Oskar Jakobsen og Eliane Zauss
The Send Telenor Arena

Emil Dernánd sier til Vårt Land at han ikke er helt sikker på hva han skal forvente:

– Men fra det jeg har hørt så tror jeg det kommer til å bli et fantastisk kristent arrangement, sier han, og fortsetter:

– Det er spennende hva som kan komme ut av det når så mange kristne er samlet for å spre Guds ord og Guds rike, forteller Dernánd, som kommer fra Sverige.

Eliane Zauss tror lovsangen kommer til å bli bra og gleder seg til arrangementet. Hun kommer fra Sveits.

En rekke talere

Gjennom dagen vil mange bidragsytere fra inn- og utland stå på scenen. De tre første talerne var Thomas Neteland, Eduardo Nunes og Sarah Breuel.

Først ut var Thomas Neteland, pastor i Sentrumskirken Sandnes. Han talte med utgangspunkt i en tekst i Markusevangeliet kapittel 10. Den handler om en rik mann som spør Jesus hva som trengs for å få evig liv.

The Send Telenor Arena

– Det som er så kult med The Send er ikke bare de som er her i rommet, men de som ikke er her enda. Vi har ikke kommet for å bli, men vi har kommet for å dra, sa Neteland fra scenen.

Det er også flere lovsangsgrupper som bytter på å stå på scenen i løpet av de tolv timene, blant andre Impuls Stavanger og David Andre Østby med band. Sangene synges både på norsk og engelsk.

Flere store navn

På nettsida skriver arrangørene at «The Send handler ikke først og fremst om bidragsyterne, talerne eller de som skal lede lovsang». Det har likevel vært knyttet spenning til flere av de profilerte bidragsyterne som har vært annonsert.

Den første av de de mer kjente utenlandske talerne som inntok scenen var australske Christine Caine. Da hun fikk ordet ba hun forsamlingen om å holde seg i ro de neste tjue minuttene for de skulle få høre Guds ord.

Oslo Soul Teens på The Send Telenor Arena

Fram til da var gulvet i Telenor Arena preget av at mennesker flokket ut inn av hallen for å kjøpe mat, gå på do eller trekke luft. Men Vårt Lands utsendte kan bekrefte at da Caine sto på scenen satt folk som støpt på stolene sine.

Hun tok utgangspunkt i historien om Jona fra Bibelen, som blir bedt av Gud om å reise til byen Ninive mens han selv ikke ønsker det.

Med den parallellen ønsket Caine å oppfordre deltakerne på The Send til å lytte til Gud og følge hans ønsker for deres liv.

Like etter inntok lovsangsgruppa Dunaims Music scenen. Da strømte deltakerne fram til scenen for å bevitne musikken på nært hold.

Dere kommer til å fortelle til barna deres og barnebarna deres at dere var her

—  Andy Byrd, The Send-grunnlegger

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion