Religion

Vase til 70 kroner på NLMs gjenbruk nådde 650 000 kroner på auksjon

GJENBRUK: En hobbysamler i Kristiansand kjøpte en designvase for 70 kroner. Senere, på auksjon, ble vasen solgt for over 650 000 kroner. Det var jo som å vinne i Lotto, forteller den heldige.

Magne (som ikke ønsker å oppgi fullt navn) har vært hobbysamler hele livet, og besøker gjenbruksbutikker jevnlig. Høsten 2020 besøkte han gjenbruksbutikken i Kristiansand, hvor han fant en skatt av en designvase. Han anslo verdien til omtrentlige 5000 kroner. Med en pris på 70 kroner, var det ingen tvil. Han slo til.

Med oppfordring fra sin kone om å slanke samlingen, tok han med designvasen til et auksjonshus i Kristiansand. Etter en verdivurdering, ringte auksjonshuset tilbake og sa de hadde oppjustert verdivurderingen til 200 000 - 300 000 kroner, forteller han.

Etter en lang budrunde endte prisen på 540 000, og etter auksjonshusets gebyr måtte kjøper ut med 675 000 kroner.

– Jeg satt jo litt lammet da det gikk opp for meg. Det var jo som å vinne i Lotto, sier Magne til Fædrelandsvennen, som først omtalte saken.

Ingen sure miner

På gjenbruksbutikken er det ingen sure miner selv om de solgte en vase verdt flere hundretusen til 70 kroner, forteller frivillig distriktsansvarlig for Gjenbrukes butikker i sør, Vidar Nilsen til NLM.

– Jeg synes det er en god historie, og det er artig at man fremdeles kan finne noen sånne kupp som ingen ante hadde så stor verdi. Dette er et av de største bruktkuppene som vi kjenner til er blitt gjort på en gjenbruksbutikk i Norge.

?

Historien får stor oppmerksomhet i lokale medier, og Nilsen tror det kan være god reklame både for Misjonssambandets gjenbruksbutikker og bransjen generelt.

Cathrine Northug

Cathrine Northug

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion