Religion

Komiker inviterte profilert KrF-er til Pride-paraden. Dette svarte han

PRIDE: Konservative Truls Olufsen-Mehus ble invitert inn i «løvens hule» for å snakke om Pride. Slik ble han tatt imot av et publikum hvor «99, kanskje 100 prosent» elsker regnbuefeiringen.

– Jeg har et forslag, begynner komiker og debattant Sofie Frøysaa i klippet fra VGTV-programmet Harm og Hegseth.

Forslaget retter hun mot KrF-politiker Truls Olufsen-Mehus, som blant annet har engasjert seg i tematikk rundt barn og Pride. De to møttes på scenen under VGTV-profilene Vegard Harm og Morten Hegseths live-show om Pride mandag.

– Når vi snakker om homofobi og transfobi som en fobi, så vet vi at det eneste som funker mot fobier, er eksponeringsterapi, sier Sofie Frøysaa og fortsetter:

– Så jeg inviterer deg til å være med i paraden, konkluderer Frøysaa, rettet mot Olufsen-Mehus, og får jubelrop fra live-publikummet.

«Modig fyr»

– Det var veldig snilt, begynner Olufsen-Mehus, og smiler.

– Men jeg har vært på reise i 14 dager nå, så jeg får skylde på det, sier han.

Debatten forut handler blant annet om undervisning om kjønn, det han kaller «et kjønns- og seksualpolitisk omskoleringsprosjekt av nordmenn» og hvorvidt det går an å bytte kjønn.

Programleder Morten Hegseth antyder før Olufsen-Mehus kommer på scenen at «99, kanskje 100 prosent» av salen elsker Pride, men understreker:

– Vi er ganske glad i demokrati, og at folk skal få diskutere uten buing og dårlig stemning, sier han, og understreker at Olufsen-Mehus er en «modig fyr».

Her finner du hele programmet.

I etterkant har KrF-eren skrevet på Facebook:

«Jeg hadde nerver som fylte meg opp med tvil og som bygget seg velsig (sic!) opp fram til to timer før. Da tror jeg bønnekorpsets innsats kicket inn», skriver han.

«Roen senket seg og jeg fikk fred og glede til å bli med på kjendisbilde, koste meg med øynene igjen på sminkerommet og fleipet litt med Harm back-stage før vi gikk på live foran 350 pride-entusisaster».

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion