Religion

Norges kristne råd og Bibelselskapet til Ukraina

REISER: Erhard Hermansen i NKR og Bernt Greger Olsen i Bibelselskapet har reist til Ukraina for å møte kirkeledere og kirkegjengere. – De kristne i Ukraina er våre brødre og søstre, sier Hermansen.

Lørdag reiste generalsekretær Erhard Hermansen i Norges kristne råd og bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsen i Bibelselskapet til Ukraina. Der skal de blant annet besøke flere kirker og forhåpentligvis møte både kirkeledere og politikere.

– Det viktigste er å bidra med vårt nærvær, så vi ønsker å ha en aktiv tilstedeværelse. Vi ønsker å møte mennesker, be med dem, vise solidaritet, være sammen med dem og være medmennesker, sier Hermansen til Vårt Land.

Han opplyser at det er kirkene og bibelselskapet i Ukraina som har invitert dem dit.

– Når det er viktig for dem at vi kommer, så er det også viktig for meg at vi reiser, sier Hermansen, og fortsetter:

– Som kirker i Norge står vi i en mye større sammenheng. De kristne i Ukraina er våre brødre og søstre. Når ett lem lider, lider resten av kroppen sammen med det.

Selv om programmet for reisen er noe uvisst, er det planer om å besøke kirker og ha samtaler med kirkeledere. De skal besøke både bibelselskapet i Ukraina, Ukrainas kristne råd, og muligens internt fordrevne familier og den politiske ledelsen i Ukraina.

Vårt Land har tidligere skrevet om organisasjonen Gideon som planla å dele ut over 150.000 bibler i grenseområdene rundt Ukraina, da det skal ha blitt meldt om stort behov for ukrainske bibler fra flyktningenes side.

– Når du reiser sammen med en bibelmisjonsleder, kommer utdeling av bibler til å være et fokus også for dere, Hermansen?

– Kirkene står veldig sentralt i Ukraina, og også Bibelselskapet melder om en enorm etterspørsel etter bibler, både før og etter krigsutbruddet. Når lagrene har stått tomme, må det lages nye bibler.

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Religion