Religion

Norges kristne råd og Bibelselskapet til Ukraina

REISER: Erhard Hermansen i NKR og Bernt Greger Olsen i Bibelselskapet har reist til Ukraina for å møte kirkeledere og kirkegjengere. – De kristne i Ukraina er våre brødre og søstre, sier Hermansen.

Lørdag reiste generalsekretær Erhard Hermansen i Norges kristne råd og bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsen i Bibelselskapet til Ukraina. Der skal de blant annet besøke flere kirker og forhåpentligvis møte både kirkeledere og politikere.

– Det viktigste er å bidra med vårt nærvær, så vi ønsker å ha en aktiv tilstedeværelse. Vi ønsker å møte mennesker, be med dem, vise solidaritet, være sammen med dem og være medmennesker, sier Hermansen til Vårt Land.

Han opplyser at det er kirkene og bibelselskapet i Ukraina som har invitert dem dit.

– Når det er viktig for dem at vi kommer, så er det også viktig for meg at vi reiser, sier Hermansen, og fortsetter:

– Som kirker i Norge står vi i en mye større sammenheng. De kristne i Ukraina er våre brødre og søstre. Når ett lem lider, lider resten av kroppen sammen med det.

Selv om programmet for reisen er noe uvisst, er det planer om å besøke kirker og ha samtaler med kirkeledere. De skal besøke både bibelselskapet i Ukraina, Ukrainas kristne råd, og muligens internt fordrevne familier og den politiske ledelsen i Ukraina.

Vårt Land har tidligere skrevet om organisasjonen Gideon som planla å dele ut over 150.000 bibler i grenseområdene rundt Ukraina, da det skal ha blitt meldt om stort behov for ukrainske bibler fra flyktningenes side.

– Når du reiser sammen med en bibelmisjonsleder, kommer utdeling av bibler til å være et fokus også for dere, Hermansen?

– Kirkene står veldig sentralt i Ukraina, og også Bibelselskapet melder om en enorm etterspørsel etter bibler, både før og etter krigsutbruddet. Når lagrene har stått tomme, må det lages nye bibler.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion